Compania Coty vrea să preia Avon. Americanii, dispuşi să plătească 10 miliarde de dolari

Compania americană Coty, cu operaţiuni în domeniul cosmeticelor, a anunţat o ofertă de 10 miliarde de dolari pentru preluarea Avon Products, tot din SUA, preţul pe acţiune propus, de 23,25 dolari, fiind cu circa 20% peste cotaţia bursieră de la finalul săptămânii trecute.

330 afișări
Imaginea articolului Compania Coty vrea să preia Avon. Americanii, dispuşi să plătească 10 miliarde de dolari

Compania Coty vrea să preia Avon. Americanii, dispusi sa plateasca 10 miliarde de dolari

Conducerea Avon a refuzat propunerea la scurt timp după anunţul public al Coty, motivând că aceasta "subevaluează considerabil" compania, potrivit Reuters. Avon are activităţi de vânzare directă de produse cosmetice.

Acţiunile Avon, care derulează un proces de reducere de locuri de muncă, s-au prăbuşit cu 50% în ultimul an şi jumătate. Avon are o valoare de piaţă de circa opt miliarde de dolari, comparativ cu maximul de circa 21,8 miliarde de dolari atins în iunie 2004.

Propunerea neangajantă a Coty a fost transmisă conducerii Avon şi vizează o "tranzacţie agreată de ambele părţi", nu o ofertă ostilă de preluare, potrivit unui comunicat al Coty.

Grupul notează totuşi că nu a reuşit deocamdată să discute cu Avon despre ofertă.

"Obiectivul nostru este de a intra în discuţii cu Avon şi de a derula o analiză, pentru a determina împreună dacă există motive pentru o tranzacţie. Considerăm că acţionarii Avon ar vrea ca membrii conducerii să analizeze împreună cu noi beneficiul unei tranzacţii pentru investitori", a afirmat Bart Becht, preşedinte al consiliului director la Coty.

Acţiunile Avon au urcat cu până la 27%, la 24,5 dolari în perioada de tranzacţionare electronică, anterioară deschiderii bursei din Statele Unite, potrivit MarketWatch.

Ambele companii sunt prezente pe piaţa locală, prin Coty Cosmetics România şi Avon Cosmetics România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici