Companii precum Goldman Sachs şi Citigroup au creat produse cu deficienţe grave

Companii de pe Wall Street precum Goldman Sachs şi Citigroup au creat produse "cu deficienţe grave", a declarat Phil Angelides, preşedintele comisiei înfiinţate de Congresul SUA pentru identificarea cauzelor crizei financiare, transmite Bloomberg.

24 afișări
Imaginea articolului Companii precum Goldman Sachs şi Citigroup au creat produse cu deficienţe grave

Companii precum Goldman Sachs şi Citigroup au creat produse cu deficienţe grave (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ideea că Wall Street nu este vinovată este ridicolă. Fie oamenii au ştiut şi nu le-a păsat, fie nu au ştiut şi nu au fost interesaţi să afle", a afirmat Angelides într-un interviu acordat televiziunii prin cablu C-SPAN, specializată în informaţii guvernamentale şi de interes public.

El s-a referit la Goldman Sachs, Citigroup şi Merrill Lynch ca elemente ale "unei maşini producătoare de instrumente financiare garantate prin ipoteci", a cărei activitate nu a încetinit nici după ce piaţa imobiliară a atins un nivel maxim, în 2005 şi 2006.

"Au creat produse care au dovedit deficienţe grave", a spus Angelides.

Partidul Democrat şi cel Republican au înfiinţat comisia formată din 10 membri în 2009, pentru investigarea cauzelor declanşării celei mai grave crize financiare după Marea Depresiune.

Comisia trebuie să prezinte concluziile investigaţiei în Congres, până în decembrie.

Angelides, democrat şi fost şef al Trezoreriei Californiei, a arătat că până în prezent Comisia a intervievat 600-700 de persoane.

El a arătat că membrii comisiei corelează informaţiile obţinute şi speră ca raportul care va fi prezentat poporului american să contribuie la explicarea cauzelor "acestei calamităţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici