Complexul de birouri Swan din Pipera, în insolvenţă, a fost scos la vânzare de la 42,7 milioane euro

Complexul de birouri Swan Office & Technology Park din Pipera-Tunari, în insolvenţă, a fost scos la vânzare prin licitaţie de către administratorul judiciar, la un preţ de pornire de 42,7 milioane de euro.

788 afișări
Imaginea articolului Complexul de birouri Swan din Pipera, în insolvenţă, a fost scos la vânzare de la 42,7 milioane euro

Complexul de birouri Swan din Pipera, în insolvenţă, a fost scos la vânzare de la 42,7 milioane euro (Imagine: www.swanofficepark.com)

Complexul este dezvoltat de firma Swan Property, controlată de fondul de investiţii Chayton Capital, care a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013 ca urmare a unei decizii pronunţate de către Tribunalul Ilfov. Complexul, cu o suprafaţă de 29.000 metri pătraţi, a fost finalizat în anul 2011 şi are un grad de ocupare de circa 35%. Gradul redus de ocupare a fost printre motivele intrării în insolvenţă a proiectului.

Licitaţia este programată pentru 31 ianuarie, iar administratorii vând cele trei clădiri de birouri care formează complexul, inclusiv terenul de 22.866 metri pătraţi pe care este construit acesta, dar şi un lot de teren 5.000 metri pătraţi pentru dezvoltare ulterioară.

Insolvenţa a fost deschisă la cererea proprietarilor Swan, după ce principalii creditori ai firmei, băncile Volksbank şi UniCredit Bank din Austria, au solicitat la rândul lor declanşarea procedurii de insolvenţă, în luna noiembrie 2012. Tribunalul a aprobat însă solicitarea depusă de către Swan şi a desemnat Casa de Insolvenţă Transilvania administrator judiciar.

Dezvoltatorii proiectului Swan au accesat în 2008 un credit cu o valoare de 92,7 milioane de euro de la UniCredit şi Volksbank. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, firma Swan Property avea la finalul anului 2012 datorii de 373 milioane de lei (aproape 84 milioane euro). Printre chiriaşii proiectului se numără Flanco, Vodafone, Renault Technologie Roumanie şi Mercedes-Benz.

Swan Office & Technology Park reprezintă o investiţie de peste 50 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici