CONFERINŢA MEDIAFAX - CEC: Proiectele din fonduri europene trebuie implementate până în septembrie, altfel se pierd banii

Beneficiarii de fonduri europene din exerciţiul 2008-2014 trebuie să implementeze integral proiectele până la 30 septembrie, altfel pierd granturile obţinute, de aceea 2015 este foarte complicat pentru toată lumea, consideră Ramona Ivan, direcţia relaţii externe şi finanţări structurale CEC Bank.

219 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - CEC: Proiectele din fonduri europene trebuie implementate până în septembrie, altfel se pierd banii

Ramona Ivan, direcţia relaţii externe şi finanţări structurale CEC Bank (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Proiectele finanţate prin fonduri din exerciţiul 2008-2014 trebuie implementate integral până la 30 septembrie. Sunt multe proiecte care au semnat contracte anul trecut, iar dacă acestea nu sunt implementate integral beneficiarii pot pierde toţi banii. Beneficiarii trebuie să tureze motoarele pentru a implementa aceste proiecte (...) Nu suntem foarte entuziaşti, este o perioadă foarte complicată pentru toată lumea, nu e uşor să găseşti proiecte pe care să le finanţezi, iar băncile nu ştiu să facă altceva", a spus Ivan, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

Ea a arătat că nu se aşteaptă la o creştere a creditării la nivelul sistemului bancar în acest an, având în vedere că cei mai mulţi oameni de afaceri se concentrează pe conservarea afacerilor.

Pe de altă parte, Ivan a menţionat că CEC se va focusa în continuare pe finanţarea proiectelor din agricultură, a celor din fonduri europene şi IMM-uri.

În perioada ianuarie 2008-decembrie 2014, CEC a dat peste 124.000 de credite pentru fermieri, în valoare de 5,3 miliarde de lei, reprezentând circa 17% în total credite acordate persoanelor juridice.

În ceea ce priveşte finanţarea proiectelor din fonduri europene, banca a acordat 26.568 de credite, în valoare de 5,1 miliarde de lei, în timp ce valoarea graturilor agreate se ridică la 9,2 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici