CONFERINŢA MEDIAFAX: Piaţa materialelor de construcţii nu va creşte nici anul viitor

Piaţa materialelor de construcţii destinate dezvoltărilor rezidenţiale nu va creşte nici anul viitor, deoarece nu există niciun motiv care să indice o evoluţie pozitivă, a declarat Liviu Stoleru, directorul general al producătorului de cărămizi Cemacon.

328 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Piaţa materialelor de construcţii nu va creşte nici anul viitor

Liviu Stoleru (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu am văzut motive reale să avem o creştere a pieţei în 2013. Lipseşte un program real de stimulare a creşterii şi a finanţării atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice. Pe de altă parte, concurenţa pe piaţa materialelor de construcţie va fi şi mai mare în anii care vin", a spus Stoleru la conferinţa Mediafax Talks about Construction.

Potrivit datelor companiei, în 2010 piaţa de cărămidă a scăzut cu 26% faţă de 2009, în 2011 cu 27% faţă de 2009, iar în 2012 cu 34% tot faţă de 2009. În volum, piaţa a înregistrat o scădere de 32% în 2011 şi de 33% în 2012 faţă de 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici