Constantin: Ministerul Agriculturii va atrage în 2014 fonduri europene de 2,9 miliarde de euro

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că Ministerul Agriculturii va atrage, în 2014, fonduri europene de 2,9 miliarde de euro, arătând că agricultura a mers bine şi are un potenţial de a merge foarte bine în continuare.

326 afișări
Imaginea articolului Constantin: Ministerul Agriculturii va atrage în 2014 fonduri europene de 2,9 miliarde de euro

Constantin: Ministerul Agriculturii va atrage în 2014 fonduri europene de 2,9 miliarde de euro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Daniel Constantin a afirmat că fondurile europene sunt principala sursă de finanţare pentru agricultură şi că în 2012 Ministerul Agriculturii a atras fonduri europene de 2,5 miliarde de euro, în 2013 - 2,7 miliarde de euro, iar în 2014 va atrage 2,9 miliarde de euro.

"Tratăm cu deosebită atenţie acest domeniu, pentru că agricultura cred că a mers bine şi are un potenţial de a merge foarte bine în continuare", a afirmat Constantin.

El a spus că în acest an pentru prima dată plăţile directe, subvenţiile în agricultură au fost plătite către fermieri înainte de campania agricolă de primăvară, arătând că Agenţia de Plăţi în Agricultură a plătit aproape 900 milioane de euro.

"În acest an am reuşit pentru prima dată ca plăţile directe, subvenţiile în agricultură să fie plătite înainte de campania de primăvară către fermieri. În numai trei luni de zile din acest an, agenţia de plăţi în agricultură a plătit aproape 900 milioane de euro", a afirmat Constantin.

El a mai arătat că "oamenii sunt mulţumiţi, se dau la timp banii care li se cuvin şi pot să-şi facă pregătirile pentru primăvară şi toamnă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici