Construcţia unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă va genera peste 9.000 de locuri de muncă. Anunţul reprezentanţilor

  • Prelungirea funcţionării Unităţii 1 şi construcţia reactoarelor 3 şi 4 cu parteneri occidentali vor creşte numărul locurilor de muncă în industria nucleară de la 11.000 la peste 20.000, iar impactul economic va fi considerabil, a declarat marţi Cosmin Ghiţă, director general Nuclearelectrica.
819 afișări
Imaginea articolului Construcţia unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă va genera peste 9.000 de locuri de muncă. Anunţul reprezentanţilor

Construcţia unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă va genera peste 9.000 de locuri de muncă. Anunţul reprezentanţilor

Cosmin Ghiţă s-a aflat la Cernavodă, unde Kimberly Reed, presedintele Exim US si ambasadorulul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti Adrian Zuckerman au făcut o vizită. Vizita vine după încheierea, în luna octombrie, la Washington, a unui Acord între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România, precum şi a unui Memorandum de Înţelegere cu Exim US, care ar urma să finanţeze proiectele cu 7 miliarde de dolari.

Ambasadorul Zuckerman a remarcat în discursul său „curajul” premierului Ludovic Orban care a pus capăt potenţialei colaborări pentru Unităţile 3 şi 4 cu China General Nuclear Power Corporation. Ambasadorul a vorbit depre corupţia din companiile chineze şi despre riscurile de securitate naţională pe care le presupune colaborarea cu aceste companii în proiecte de energie sau de comunicaţii, cum este reţeaua 5G. Adrian Zuckeman a amintit şi de tratamentul pe care guvernul chinez îl aplică minorităţilor şi de „lagărele de muncă forţată”.

Kimberly Reed, preşedintele Exim US a vorbit despre posibilitatea extinderii colaborării în domeniile infrastructurii sau proiectelor din cadrul Iniţiativei Celor Trei Mări a ţărilor membre UE din Europa Centrală şi de Est.

Acordul interguvernamental dintre SUA şi România, în domeniul nuclear civil, a primit acceptul Comisiei Europene în noiembrie, ceea ce permite începerea demersurilor pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici