Constructorii care nu respectă standardele sau termenele, puşi pe o listă neagră

Compania Naţională de Investiţii (CNI) va publica o "listă neagră" cu constructorii care nu respectă standardele de calitate sau termenele de derulare a contractelor, i-a anunţat miercuri Ana Maria Topoliceanu, directorul general al CNI, pe constructorii care lucreză cu fonduri de la instituţie.

41 afișări
Imaginea articolului Constructorii care nu respectă standardele sau termenele, puşi pe o listă neagră

Constructorii care nu respectă standardele sau termenele, puşi pe o listă neagră (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

De asemenea, lista va fi transmisă Autorităţii Naţionale pentru Reglementare şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Totodată, a fost comunicată hotărârea de a nu mai accepta plăţi adiţionale care depăşesc 10% din valoarea iniţială a contractului, măsură impusă prin decizia ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Excepţie de la această marjă vor face solicitările argumentate şi aprobate de Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Această măsura a fost luată pentru a determina constructorii să vină la licitaţii cu preţuri reale, nu subevaluate, cum făceau până acum, ca să câştige licitaţiile", a declarat egenţiei MEDIAFAX Ana Maria Topoliceanu.

Ea a adăugat că prin Ordonanţa 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, valoarea cumulată a contractelor atribuite pentru lucrări şi servicii suplimentare/adiţionale nu trebuie să depăşească 50% din valoarea contractului iniţial.

"Marea majoritate a constructorilor veneau cu majorări de până la 50%. Aceasta era o regulă, nu o excepţie", a mai spus directorul CNI.

Compania Naţională de Investiţii este o instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului care derulează programe de investiţii, printre care construcţia de săli de sport, bazine de înot, patinoare artificiale, sedii pentru aşezăminte culturale sau intervenţie de primă urgenţă la construcţii vulnerabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici