Cota de prefinanţare a proiectelor UE, majorată la 20% pentru lucrări finanţate integral din fonduri nerambursabile. Termenele de implementare a proiectelor, modificate de maximum trei ori

Cota de prefinanţare a proiectelor UE va fi majorată de la 10% la 20% pentru lucrări finanţate integral din fonduri nerambursabile şi pentru investiţii cu valoare eligibilă mai mică de un milion lei, iar termenele de implementare a proiectelor nu vor mai putea fi modificate decât de maximum trei ori.

472 afișări
Imaginea articolului Cota de prefinanţare a proiectelor UE, majorată la 20% pentru lucrări finanţate integral din fonduri nerambursabile.  Termenele de implementare a proiectelor, modificate de maximum trei ori

Cota de prefinanţare a proiectelor UE, majorată la 20% pentru lucrări finanţate integral din fonduri nerambursabile. Termenele de implementare a proiectelor, modificate de maximum trei ori (Imagine: Shutterstock)

Decizia a fost luată în şedinţa specială de vineri a Guvernului privind absorbţia fondurilor UE.

În vara anului trecut, plafonul în limita căruia statul asigură prefinanţarea proiectelor cu fonduri UE a fost redus drastic, de la 30% la maximum 10% din valoarea contractului.

"Printr-o hotărâre aprobată vineri de Guvern, se ameliorează fluxurile financiare la nivelul beneficiarilor, prin reducerea cotei de recuperare a prefinanţărilor din cererile de rambursare depuse, de la 30% la o cotă cel puţin egală cu cea conform căreia s-a acordat prefinanţarea la nivelul proiectului. Este creată şi posibilitatea ca garanţia depusă pentru obţinerea prefinanţării să poată fi diminuată pe măsură ce este recuperată prefinanţarea în cazul beneficiarilor aflaţi sub incidenţa ajutorului de stat de minimis", a declarat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, la finalul reuniunii Executivului.

Pentru acest an, Guvernul şi-a propus să atragă fonduri europene de aproximativ şase miliarde euro.

Comisarul UE pentru Politică Regională, Johannes Hahn, a venit, luni, la Bucureşti şi a atenţionat că România trebuie să atragă fonduri europene de circa 30 milioane euro săptămânal până la finalul acestui an, pentru a beneficia în perioada 2014-2020 de acelaşi nivel al fondurilor structurale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici