Creditele restante au trecut de 8 mld. lei în noiembrie

Creditele restante au crescut în noiembrie cu 11,3% faţă de octombrie, depăşind 8 miliarde de lei, pe fondul unui avans de 4,5% al componentei în lei şi de 19,9% al celei în valută, şi au ajuns astfel să reprezinte 3,96% din totalul împrumuturilor, potrivit datelor publicate marţi de BNR.

22 afișări
Imaginea articolului Creditele restante au trecut de 8 mld. lei în noiembrie

Creditele restante au trecut de 8 mld. lei în noiembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Ponderea creditelor restante în total împrumuturi a avansat de la 1,4% la finele anului trecut la 3,55% în luna octombrie.

Soldul restanţelor la împrumuturile în lei au crescut în primele 11 luni de 2,3 ori, la 4,2 miliarde de lei, în timp ce obligaţiile neachitate la creditele în valută s-au majorat de 3,8 ori, la 3,79 miliarde de lei.

Ritmul mai alert de creştere a restanţelor la împrumuturile în valută a condus la creşterea ponderii acestora în soldul obligaţiilor neachitate de la 35,3% la finele anului trecut la 47,3% în luna noiembrie.

Ponderea creditelor restante în total împrumuturi în valută a urcat de la 0,85% în decembrie 2008 la 2,58% în octombrie şi la 3,1% în luna noiembrie.

Concomitent, raportul dintre creditele restante în lei şi totalul întârzierilor la plată a coborât de la 64,7 în decembrie 2008 la 47,3 după primele 11 luni.

Ponderea împrumuturilor restante în total credite în moneda naţională a crescut de la 2,1% la sfârşitul anului trecut la 5,05% în octombrie şi la 5,27% în noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici