Creştere modestă pentru Yahoo în primul trimestru, într-o perioadă delicată pentru companie

Yahoo a anunţat o creştere modestă a veniturilor pentru primul trimestru din acest an, la 1,09 miliarde de dolari, în timp ce profitul net al companiei americane a scăzut cu 20%, la 311,6 milioane dolari, rezultatele măsurilor de restructurare din ultimii doi ani întârziind să apară.

69 afișări
Imaginea articolului Creştere modestă pentru Yahoo în primul trimestru, într-o perioadă delicată pentru companie

Creştere modestă pentru Yahoo în primul trimestru, într-o perioadă delicată pentru companie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Yahoo nu mai poate conta pentru mult timp pe sprijinul Alibaba Group Holding, care se va lista în acest an la bursa de la New York, notează Bloomberg.

Veniturile Alibaba au crescut cu 66% în ultimele trei luni ale anului trecut, iar profitul net al companiei chineze s-a dublat. Yahoo deţine 24% din titlurile Alibaba, participaţie care se va înjumătăţi după oferta publică iniţială.

Alibaba controlează aproximativ 80% din comerţul electronic din China, piaţa cu cei mai mulţi utilizatori de internet, în număr de aproximativ 600 de milioane.

Analiştii anticipează că grupul chinez ar putea fi evaluat la până la 180 miliarde de dolari pe bursă.

Acţiunile Yahoo au fost sprijinite până acum de interesul investitorilor pentru Alibaba. Odată cu listarea la New York, investitorii americani vor avea acces direct la acţiunile companiei chineze, prefigurându-se un declin pe termen lung al capitalizării Yahoo dacă grupul american nu va reuşi să-şi revigoreze mai rapid afacerile.

Planul de reorganizare derulat de CEO-ul Marissa Mayer, care a preluat conducerea Yahoo în 2012, întârzie să dea rezultate, consideră analiştii, pe fondul creşterii modeste a veniturilor.

Veniturile companiei au crescut în primul trimestru cu numai 20 milioane de dolari, de la 1,07 miliarde dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut la 1,09 miliarde de dolari. Deşi evoluţia este modestă, Yahoo bifează prima creştere a veniturilor din ultimul an.

New York Times notează că rezultatele Yahoo reprezintă doar "o notă de subsol" comparativ cu afacerile Alibaba, care a avut în trimestrul al patrulea un profit net de 1,4 miliarde de dolari şi venituri de 3,1 miliarde de dolari. Financial Times observă că Alibaba a ajutat din nou Yahoo să raporteze rezultate corespunzătoare aşteptărilor pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici