Cum încearcă americanii să îşi protejeze valorile, în urma scăderii burselor

Vânzările de seifuri din Statele Unite au crescut puternic în ultimele săptămâni, în contextul volatilităţii ridicate de pe burse, întrucât cumpărătorii încearcă să-şi protejeze valorile rămase sau să pună la adăpost activele sigure în care au investit, precum aurul şi banii, potrivit CNN.

701 afișări
Imaginea articolului Cum încearcă americanii să îşi protejeze valorile, în urma scăderii burselor

Dolari (Imagine: Shutterstock)

Compania Value Safes a vândut seifuri în valoare de 13.000 de dolari pe zi în ultima săptămână, de peste trei ori peste media de 3.500 de dolari a săptămânii anterioare. Pe site-ul Amazon.com, un seif de 170 de dolari produs de SentrySafe s-a situat în topul tranzacţiilor vineri, cu un avans al vânzărilor de 44% în 24 de ore.

Maximum Security, companie care vinde seifuri pentru bijuterii, arme şi alte valori, a afirmat că a înregistrat o creştere a cererii de peste 30% în ultimele două săptămâni.

"Oamenii sunt pur şi simplu speriaţi. Cea ce se întâmplă cu pieţele finanicire este numai ultima parte. Populaţia este îngrijorată de deprecierea dolarului, jafurile în creştere şi chiar de posibilitatea unor tulburări sociale precum cele din alte ţări", a spus Nancy Bryan, proprietarul companiei Maximum Security, din statul american California.

Chiar dacă recesiunea a forţat mulţi americani să facă economii, aceştia nu se zgârcesc când vine vorba să-şi protejeze valorile, potrivit CNN.

Brown Safe a înregistrat o creştere de 38% în ultimele trei săptămâni a vânzărilor seifurilor de lux, care variază de la modele de perete de 450 de dolari până la variante blindate de 120.000 de dolari.

Mulţi clienţi au cumpărat în ultimele săptămâni pentru că nu mai au încredere în bănci şi sunt nesiguri în privinţa burselor, potrivit companiei Brown Safe.

Bursele din Statele Unite au scăzut în ultimele săptămâni, din cauza temerilor privind economia, însă declinul s-a accelerat puternic în ultima săptămână, după retrogradarea ratingului suveran al ţării de către agenţia Standard & Poor's.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici