Cursul a urcat la 4,3082 lei/euro, maximul ultimei luni

Moneda naţională s-a depreciat în prima parte a şedinţei interbancare de marţi, astfel că banca centrală a anunţat un curs de referinţă cu 1,25 bani mai mare, de 4,3082 lei/euro, cea mai înaltă cotaţie din ultima lună.

28 afișări
Imaginea articolului Cursul a urcat la 4,3082 lei/euro, maximul ultimei luni

Cursul a urcat la 4,3082 lei/euro, maximul ultimei luni (Imagine: Mediafax Foto)

O paritate superioară a fost afişată de Banca Naţională a României (BNR) pe 22 octombrie, de 4,3083 lei/euro. În sesiunea precendentă, banca centrală a publicat un curs de 4,2957 lei/euro.

Moneda naţională s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, iar BNR a afişat o paritate de 3,1716 lei/dolar, cu 4,42 bani peste cea de vineri, de 3,1274 lei/dolar

Leul s-a depreciat semnificativ după primele tranzacţii de marţi, iar cotaţiile au urcat până la 4,3140 lei/euro, în linie cu evoluţia valutelor din regiune, pe fondul îngrijorărilor că sprijinul acordat Irlandei nu va preveni intrarea altor state puternic îndatorate din zona euro în criză.

Potrivit dealerilor, deprecierea leului a fost generată şi de temeri că Portugalia ar putea fi următoarea ţară care va solicita ajutor financiar extern.

La deschidere, valutele din regiune consemnau scăderi de circa 0,4% în raport cu euro.

Ulterior, aversiunea la risc s-a mai redus, iar la jumătatea şedinţei băncile cotau euro la 4,3080 - 4,3100 lei/euro, iar valutele din regiune afişau variaţii reduse faţă de euro, evoluţie susţinută de unele date peste aşteptări referitoare la sectorul de servicii din zona euro.

Pe piaţa monetară, dobânzile pentru depozitele cu scadenţa la o zi au rămas reduse, la 2,04 - 2,54%, în timp ce ratele pentru plasamentele cu scadenţa la o zi au avansat de la 3,96 - 4,46% la 4,01 - 4,09%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici