Dacia va produce şasiuri pentru modelele Smart şi Twingo

Automobile Dacia va produce la Mioveni şasiuri pentru trei tipuri de automobile cu motoare electrice şi termice, cu două şi patru locuri, pentru uzinele Daimler din Franţa şi Renault din Slovenia, unde vor intra în producţie noile generaţii Smart şi Twingo, potrivit mai multor surse.

385 afișări
Imaginea articolului Dacia va produce şasiuri pentru modelele Smart şi Twingo

Dacia va produce şasiuri pentru modelele Smart şi Twingo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Introducerea în producţie a noului şasiu presupune o investiţie de 11,5 milioane de euro, care se derulează în perioada 2011-2013, iar liniile de fabricaţie vor fi montate în două clădiri deja existente.

Începerea producţiei de şasiuri pentru cele două grupuri auto este parte a unui parteneriat semnat anul trecut între Renault şi Daimler, care vizează dezvoltarea în comun de noi modele.

"Renault şi Daimler vor dezvolta în parteneriat un nou model Smart cu patru locuri şi urmatoarea generaţie Twingo. Maşinile vor fi diferite în materie de design, însă o caracteristică comună va fi sistemul unic de tracţiune pe roţile din spate. Modelele dezvoltate în parteneriat vor fi disponibile şi în variante electrice. Lansarea modelelor este planificată pentru anul 2013, iar uzina Smart din Hambach (Franţa) va produce versiunile cu două locuri, în timp ce la uzina Renault din Novo Mesto (Slovenia) vor fi asamblate cele cu patru locuri", a declarat anul trecut preşedintele grupului francez, Carlos Ghosn.

Gama de vehicule produsă de Automobile Dacia este formată din şase modele - Duster, Sandero, Logan, Logan MCV, Logan Pick-Up şi Logan VAN.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Dacia nu au prezentat detalii legate de acest proiect.

Totodată, grupul Renault va investi 13,6 milioane de euro pentru a creşte capacitatea producţiei de cutii de viteze a Renault Mecanique Roumanie cu 25%, la 470.000 de unităţi pe an. Cutiile de viteze produse de acestă entitate aflată pe platforma Mioveni sunt destinate în totalitate exportului în cadrul alianţei Renault-Nissan.

Un alt proiect de investiţii vizează alocarea a 5 milioane de euro, în perioada 2011-2012, pentru extinderea halei "Presaj".

Automobile Dacia este parte a grupului francez Renault, iar anut trecut a înregistrat o cifră de afaceri 2,7 miliarde euro, în creştere cu 26,6% faţă de nivelul obţinut în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici