CONFERINŢA "Mediafax Talks about Agriculture": Dacian Cioloş şi Daniel Constantin au participat la eveniment - FOTO

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Dacian Cioloş şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au participat, joi, la conferinţa "Mediafax Talks about Agriculture" - ediţia a IX-a, care a avut loc la Bucureşti, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, începând cu ora 09.30. Conferinţa a fost transmisă LIVE pe mediafax.ro.

716 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA "Mediafax Talks about Agriculture": Dacian Cioloş şi Daniel Constantin au participat la eveniment - FOTO

CONFERINŢA "Mediafax Talks about Agriculture": Dacian Cioloş şi Daniel Constantin participă la eveniment - LIVE VIDEO

Ministrul Daniel Constantin a deschis dezbaterile, după care comisarul european pentru Agricultură Dacian Cioloş a prezentat prevederilor noii Politici Agricole Comune şi benefiicile acesteia pentru agricultorii români. În condiţiile unui an agricol bun, Daniel Constantin a făcut o analiză a situaţiei din agricultură la începutul toamnei, a vorbit şi despre problemele din acest sector, precum şi despre deciziile care trebuie luate în viitor.

  • Ministrul Agriculturii: Vrem să deschidem unele măsuri din PNDR mai devreme decât este stabilit în calendar

Ministerul Agriculturii vrea să deschidă, la începutul anului, mai multe măsuri prin care fermierii pot primi finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru 2014-2020, deşi calendarul prevede ca depunerile de proiecte să înceapă în a doua jumătate a anului 2014.

  • Cioloş: Facilitatea pentru vinul din Moldova, un semnal politic şi sprijin pentru perioada dificilă

Decizia Comisiei Europene de liberalizare a comerţului cu vin din Republica Moldova a fost un semnal politic şi un sprijin în perioada dificilă prin care trece această ţară, a declarat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

  • Constantin: Fermierii care au între 5 şi 30 de hectare de teren vor primi 175 euro/hectar

Fermierii care deţin terenuri de 5-30 hectare ar putea beneficia de sprijin de la stat sub forma unor plăţi redistributive, primele calcule ale Ministerului Agriculturii arătând că suma pe care o va primi un fermier ajunge la 175 euro/ha, potrivit ministrului de resort, Daniel Constantin.

  • Ministerul Agriculturii ar putea cere încă o derogare privind procesarea de lapte neconform. Producătorii români nu doresc o nouă derogare

Ministerul Agriculturii ar putea cere o nouă derogare privind procesarea de lapte neconform, a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture, ministrul de resort, Daniel Constantin.

  • Cioloş: Politica Agricolă Comună nu este un panaceu pentru toate statele membre

Politica agricolă comună nu este un panaceu pentru toate statele membre şi cuprinde anumite elemente care nu vor putea fi aplicate integral de România, a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

  • Constantin: Plata directă pe suprafaţă poate fi în acest an de 139 de euro/hectar

Fermierii ar putea primi în acest an 139 de euro/hectar sub forma plăţilor directe pe suprafaţă, a declarat joi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

  • Avocatul Cristian Popescu: Legea privind achiziţia terenurilor agricole de către persoane fizice va bloca piaţa

Proiectul de lege privind tranzacţiile cu terenuri agricole în extravilan va bloca total piaţa funciară, unele prevederi neputând fi transpuse în practică, şi va transforma România în cea mai restrictivă piaţă din UE din acest punct de vedere, apreciază avocatul Cristian Popescu.

  • Ministrul Agriculturii - România a exportat în acest an grâu de 300 mil. euro, valoare dublă faţă de 2012

România a exportat în acest an grâu de 300 milioane euro, valoare dublă faţă de primele nouă luni ale anului 2012, când din vânzările pe pieţe externe s-au obţinut 146 milioane de euro, a declarat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

  • Directorul Fondului de Garantare a Creditului Rural: Trebuie gândit şi un fond de creditare

Directorul Fondului de Garantare a Creditului Rural, Veronica Tonciu, a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture, că pentru următorul program de finanţare ar trebui gândit un fond de creditare şi să fie acoperite inclusiv necesităţile fermierilor privind calamităţile naturale.

  • Firma Biso România vrea să investească 2 milioane euro pentru construcţia de silozuri

Biso România, sucursală a producătorului austriac de utilaje agricole Biso Schrattenecker, vrea să investească anul viitor 2 milioane euro pentru construcţia de silozuri, introducând un sistem de finanţare a achiziţiilor de utilaje de către fermieri în schimbul unor cantităţi de cereale.

  • Subvenţiile ajung la fermele mici, nu susţin performanţa

Patronatele din agricultură au reclamat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture, faptul că subvenţiile din domeniu se acordă "pentru subzistenţă", fermelor mici, în loc ca banii să fie folosiţi pentru performanţă şi susţin că pentru micii producători ar fi de preferat un program social.

  • Agricover: România are nevoie de o strategie multi-sectorială pentru a valorifica la maxim resursele

România are nevoie de o strategie multi-sectorială pentru a valorifica la maxim resursele din domeniul agricol, precum şi o legislaţie simplă şi stabilă, care să încurajeze creşterea productivităţii şi investiţiile pe termen lung în agricultură, a declarat Robert Arsene, director general Agricover.


Ca şi la precedentele conferinţe "Mediafax Talks about Agriculture" la care au participat, Cioloş şi Constantin au intrat în dialog cu agricultorii pentru a identifica soluţii la problemele acestora.

Conferinţa a fost moderată de Cristian Dimitriu, director editorial Mediafax Group, la dezbateri au fost invitaţi toţi cei care îşi desfăşoară activitatea şi au legătură cu sectorul agricol.

Conferinţa "Mediafax Talks about Agriculture" s-a desfăşurat în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK Romania), al Camerei de Comerţ Româno-Olandeze, al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România, al Ambasadei Marii Britanii şi are ca parteneri Popovici, Niţu&Asociaţii, Agricover, Biso Romania, Azomureş, Patria Credit şi Fondul de Garantare a Creditului Rural.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici