Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Fondul de Garantare a Creditului Rural: Trebuie gândit şi un fond de creditare - VIDEO

Directorul Fondului de Garantare a Creditului Rural, Veronica Tonciu, a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture, că pentru următorul program de finanţare ar trebui gândit un fond de creditare şi să fie acoperite inclusiv necesităţile fermierilor privind calamităţile naturale.

122 afișări

"Va trebui să gândim un fond de creditare, măsuri care fac efect de multiplicare, scheme de garantare. Trebuie să continuăm mecanismele pentru asigurarea riscurilor naturale şi să acoperim necesităţile fermierilor pentru calamităţi naturale, pentru că regulamentul ne permite", a afirmat Tonciu.

Ea a vorbit şi despre certificatele de depozit, precizând că legea a fost un experiment pentru România, iar mecanismul trebuia să fie îmbunătăţit.

"Ea a creat şi efecte favorabile, dar fac apel ca atunci când se discută modificările să se răspundă şi cerinţelor băncilor comerciale", a spus Tonciu.

Fondul de Garantare a Creditului Rural acordă garanţii pentru fermieri, procesatorii de produse agricole, beneficiarii FEADR şi FEGA şi posesorii certificatelor de depozit pentru seminţe de consum. Beneficiarii Fondului sunt atât privaţi cât şi publici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici