Daimler - Star Transmission a inaugurat o nouă unitate de producţie, la Sebeş

Filiala companiei germane Daimler în România, Star Transmission, a inaugurat, miercuri, la Sebeş (Alba), o nouă unitate de producţie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiţie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

1168 afișări
Imaginea articolului Daimler - Star Transmission a inaugurat o nouă unitate de producţie, la Sebeş

Daimler - Star Transmission a inaugurat o nouă unitate de producţie, la Sebeş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Star Transmission, societatea a pornit oficial, miercuri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene din Alba, linia de montaj a cutiilor automate de viteză în cinci trepte pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiţie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă, iar personalul a fost calificat în Germania, la compania Daimler, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inaugurarea a fost făcută fără accesul presei.

De asemenea, în acest cadru festiv a fost semnat şi contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1.000, compania având acest număr de angajaţi în cele două unităţi de producţie de la Sebeş şi de la Cugir.

Potrivit sursei citate, noua fabrică de la Sebeş a fost construită în doar 12 luni şi cuprinde 9000 de metri pătraţi.

"Angajaţii din diferite departamente au petrecut aproximativ 50.000 de ore în Germania, unde au beneficiat de o instruire intensivă şi au avut posibilitatea de a munci alături de colegii germani. Pentru construcţia în sine s-au folosit aproximativ 400 de tone de fier şi 50.000 de metri cubi de beton, 20.000 de metri de cablu pentru transferul de date între sistemele IT, iar înainte ca prima cutie de viteză să fie montată s-au verificat foarte strict toate piesele pentru a avea siguranţa că procesul de calitate este cel dorit", se arată în comunicat.

Potrivit oficialilor companiei Star Transmission, în oraşul Sebeş se vor monta cutiile de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes Benz, linia de montaj, formată din două linii principale şi 11 linii secundare, fiind transferată din Germania şi fiind parţial automatizată.

"Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă. Numărul angajaţilor a avut o tendinţă de creştere încă de la începutul anului şi astfel zilele acestea s-a putut încheia contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1000 , atingându-se o nouă piatră de temelie în istoria companiei", se mai arată în comunicatul Star Transmission.

În luna aprilie, grupul german Daimler a anunţat că va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş, judeţul Alba.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, a extins capacitatea de producţie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcţiona deja la capacitate maximă şi nu mai exista spaţiu pentru extindere.

Fabrica de la Stuttgart va rămâne în continuare centrul de producţie pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz şi va acţiona în calitate de centru de competenţă pentru reţeaua de producţie de cutii de viteze, afirma Peter Schabert, directorul de producţie sisteme de transmisie în cadrul Mercedes-Benz.

Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are 800 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş (judeţul Alba), unde produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât şi pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea în 2011 la Cugir (producţie de serie mare, piese şi componente), şi Sebeş (producţie de serie mică, prototipuri şi dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Producţia de la Sebeş a fost transferată anul trecut la Cugir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici