Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor: România poate solicita avansul de 3,7 miliarde de euro din PNRR

PNRR-ul României a primit, joi, în avizul favorabil al Consiliului UE, iar ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, spune că România poate cere avansul de 3,7 miliarde de euro.

736 afișări
Imaginea articolului Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor: România poate solicita avansul de 3,7 miliarde de euro din PNRR

Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor: România poate solicita avansul de 3,7 miliarde de euro din PNRR

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost prezentat astăzi (joi - n.r.) în plenul ECOFIN, şedinţă la care am participat alături de premierul Florin Cîţu. Astfel, ultimul pas pentru ca România să solicite avansul de 3,7 miliarde de euro din Planul Naţional şi Redresare şi Rezilienţă a fost făcut la întâlnirea Consiliului ECOFIN, al miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană”, a spus ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.

Prin PNRR, România obţine 29,2 miliarde de lei şi care propune investiţii şi reforme profunde.

Programul include 107 investiţii din toate cele 15 domenii de politici publice, cea mai mare alocare fiind la transporturi, potrivit ministrului de Finanţe.

Primii bani din PNRR vor ajunge în decembrie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici