Daniel Dăianu, membru în Consiliul de administraţie al BNR: Este o "naivitate" să se afirme că ieşirea Marii Britanii din UE ar ajuta România

Daniel Dăianu, membru al Consiliului de administraţie al BNR a declarat marţi, la conferinţa ZF "Provocările României", că este o "naivitate" să se afirme că ieşirea Marii Britanii din UE ar ajuta România, iar ţara noastră ar trebui să facă un aranjament cu Marea Britanie privind piaţa muncii.

734 afișări
Imaginea articolului Daniel Dăianu, membru în Consiliul de administraţie al BNR: Este o "naivitate" să se afirme că ieşirea Marii Britanii din UE ar ajuta România

Membrul Consiliului de administraţie al BNR, Daniel Dăianu: Este o "naivitate" să se afirme că ieşirea Marii Britanii din UE ar ajuta România (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

"Dacă partidele extremiste vor începe să impună cote, ne interesează cum va evolua piaţa forţei de muncă. Noi ar trebui să avem un aranjament cu Marea Britanie, astfel încât conaţionalii noştri să poată să lucreze acolo", a spus Daniel Daianu.

El a adăugat că speră că se va ajunge la un aranjament care să fie bun pentru ambele părţi, inclusiv pentru România. "Acest deznodământ al referendumului exprimă o nemulţumire puternică faţă de ce numim procesul globalizării. Dacă s-ar repeta în alte ţări, rezultatul ar fi pe muchie de cuţit", a mai precizat Dăianu.

Dăianu a menţionat că ieşirea Marii Britanii ar trebui să intereseze România în ceea ce priveşte piaţa muncii şi se declară convins că "premierul Dacian Cioloş se gândeşte că România trebuie să fie implicată în modul modul în care se desfăşoară acest divorţ".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici