De la sfârşitul anului viitor se va putea circula pe toată autostrada Bucureşti - Constanţa

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, spune că până la sfârşitul anului viitor se va putea circula de la Bucureşti la Constanţa în regim de autostradă, după ce săptămâna viitoare va fi definitivat procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru cei 20,5 kilometri ai tronsonului Cernavodă-Medgidia.

2536 afișări
Imaginea articolului De la sfârşitul anului viitor se va putea circula pe toată autostrada Bucureşti - Constanţa

De la sfârşitul anului viitor se va putea circula pe toată autostrada Bucureşti - Constanţa (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor a verificat, vineri, stadiul lucrărilor făcute pe centura Constanţei şi s-a declarat mulţumită de faptul că acestea se menţin în grafic, apreciind că până la sfârşitul anului viitor se va putea circula pe toată autostrada Bucureşti - Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Colegii mei urmează să definitiveze până luni procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru tronsonul de autostradă Cernavodă - Medgidia, ceea ce înseamnă trei luni de proiectare şi o perioadă de execuţie de 12 luni. Deci ar trebui ca anul viitor, la sfârşit, să putem discuta şi despre acest tronson", a declarat Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a spus că este mulţumită şi de costul lucrărilor.

"Noi am introdus standardele de cost, am introdus clauze foarte clare în ceea ce priveşte întârzierile la contracte, deci, în acest moment, în ceea ce priveşte această lucrare, nu avem mari plângeri. Este în grafic şi se menţine în parametrii iniţiali. Aş spune chiar puţin mai mult: ştiind care era cea mai mare ofertă depusă pe Cernavodă - Medgidia, nu ştiu care este acum cea câştigătoare, dar cu siguranţă este mult-mult mai ieftină decât contractul pe care noi l-am reziliat, date fiind exigenţele constructorului nejustificate", a precizat ministrul Transporturilor.

De asemenea, Anca Boagiu a lăudat echipele de muncitori care au lucrat la centura Constanţei şi, dacă în iulie se circula pe o bandă, iar din septembrie se va circula pe două benzi, "demonstrează faptul că şi în România există constructori buni, care, dacă vor să-şi facă treaba, şi-o fac".

"Faptul că astăzi, deja, din Constanţa o bună parte din trafic s-a mutat pe centură şi că pe 30 septembrie cei 21 de kilometri vor fi finalizaţi la patru benzi, demonstrează că dacă vrei cu adevărat se poate şi că nu este cazul să criticăm tot timpul. Putem să şi lăudăm, iar echipa de aici este o echipă care merită să fie lăudată. (...) Ceea ce vedem ne dă deocamdată liniştea că lucrările vor fi în grafic, iar anul viitor vom putea să circulăm pe autostrada către mare. Chiar dacă începutul a fost destul de dificil şi părea o misiune de neîndeplinit".

"Atât timp cât suntem în grafic chiar nu am de ce să fiu nemulţumită", a conchis ministrul Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici