Deutsche Bank a investit 10 mil euro în România, într-un centru care va produce software pentru bancă

Deutsche Bank a inaugurat în Bucureşti, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, un centru unde vor fi angajaţi 500 de salariaţi până în 2016, de la 65 în prezent, şi vor fi create aplicaţii software pentru operaţiunile trezorerie şi managementul riscului de credit ale băncii germane.

5442 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank a investit 10 mil euro în România, într-un centru care va produce software pentru bancă

Deutsche Bank a investit 10 mil euro în România,într-un centru care va produce software pentru bancă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Prin deschiderea acestui centru, Deutsche Bank îşi consolidează angajamentul pe termen lung faţă de România. DB Global Technology va dezvolta soluţii software avansate pentru numeroase activităţi ale Deutsche Bank, a declarat joi reprezentantul băncii germane în România, Mihai Ionescu.

DB Global Technology SRL a fost înfiinţată în septembrie 2013, iar primii angajaţi ai centrului şi-au început ativitatea în luna ianuarie a acestui an.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, valoarea costurilor salariale pe care Deutsche Bank le va suporta până la finele anului 2016 pentru cei aproximativ 500 de angajaţi care îşi vor desfăşura activitatea în centrul din Bucureşti se va ridica 39,24 milioane de euro, din care 15,69 milioane de euro vor fi acoperiţi prin schema de ajutor de stat.

Prezent la eveniment, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a afirmat că Deutsche Bank va beneficia de un ajutor de stat pentru centrul tehnologic din Pipera, în baza unei scheme aprobate la finele anului trecut pentru dezvoltarea investiţiilor în tehnologie şi crearea de locuri de muncă.

Deutsche Bank va primi, astfel, în mod gradual, un ajutor de stat de 15,69 milioane euro pentru crearea a 500 de noi locuri de muncă.

Potrivit lui Voinea, investiţia Deutsche Bank va aduce la buget în următorii cinci ani circa 50 de milioane euro din taxe şi impozite.

Directorul general al DB Global Technology, Marian Popa, a afirmat că centrul are 65 de salariaţi şi că, până la finele anului, numărul acestora va depăşi 200.

"În acest centru vor fi dezvoltate aplicaţii software care vor fi utilizate în operaţiunile de trezorerie, managementul riscului de credit, procesare şi financiare ale Deutsche Bank la nivel mondial. Alegerea României pentru acest centru, al patrulea al băncii germane, a avut la bază infrastructura IT&C foarte bună, calitatea spaţiilor de birouri şi capacitatea şi inventivitatea specialiştilor români din domeniul IT&C, la care se adaugă cunoştinţele foarte bune de limba engleză ale acestora", a spus Popa.

El a adăugat că procesul de recrutate este unul minuţios, iar salariile medii pe care le vor primii salariaţii centrului se vor situa in intervalul 1.500 - 2.000 euro/lună.

"Circa 14% din cei angajaţi sunt români repatriaţi, ceea ce este foarte îmbucurător. Avem români care au renunţat la posturi similare la companii din Marea Britanie, Cehia sau ţările nordice. De asemenea, avem cereri de angajare trimise de un indian şi doi anglezi", a spus şeful DB Global Technology.

Popa, 59 de ani, a condus anterior Endava CEE, un proiect greenfield în cadrul căruia numărul salariaţilor a crescut de la 40 la 800 de angajaţi, distribuiţi în patru sedii din Europa Centrală şi de Est.

Deutsche Bank este prezentă pe piaţa din România din anul 1998 şi furnizează produse şi soluţii personalizate pentru clienţii băncii corporative şi ai băncii de investiţii, servicii de tranzacţii bancare pentru clienţi corporativi şi instituţionali, precum şi servicii de private banking pen-tru clienţii persoane fizice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici