Doi foşti traderi ai JP Morgan, inculpaţi pentru fraudă în scandalul pierderilor de 6,2 miliarde dolari

Doi foşti traderi ai JP Morgan au fost puşi sub acuzare în Statele Unite pentru că au comis fraudă cu instrumente financiare în vederea ascunderii pierderilor din tranzacţii înregistrate anul trecut, care au depăşit 6,2 miliarde de dolari.

125 afișări
Imaginea articolului Doi foşti traderi ai JP Morgan, inculpaţi pentru fraudă în scandalul pierderilor de 6,2 miliarde dolari

Doi foşti traderi ai JP Morgan, inculpaţi pentru fraudă în scandalul pierderilor de 6,2 miliarde dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Javier Martin-Artajo, care coordona strategia de trading pentru portofoliul de instrumente derivate la biroul de investiţii din Londra, şi Julien Grout, care lucra pentru el, au fost puşi oficial sub acuzare la un tribunal federal din Manhattan, transmite Bloomberg.

Statele Unite au anunţat în august acuzaţiile preliminare aduse acestora.

Ambii sunt confruntaţi cu cinci capete de acuzare, pentru fraudă cu instrumente financiare, conspiraţie, înregistrări false în registre şi raportări false la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Cei doi traderi, alături de alţi conspiratori a căror identitate nu a fost făcută publică, sunt acuzaţi că s-au angajat într-o schemă de manipulare şi umflare a valorii poziţiilor din portofoliu.

JPMorgan a convenit plata a cel puţin 750 de milioane de dolari pentru închiderea investigaţiilor autorităţilor de reglementare din SUA şi Marea Britanie, legate de acest scandal, supranumit "Balena de la Londra", au declarat surse apropiate situaţiei.

Banca încearcă să ajungă la un acord pentru închiderea unui număr cât mai mare de anchete înainte de sfârşitul trimestrului al treilea, la 30 septembrie, au arătat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici