Donald Trump dă în judecată o companie israeliană care produce votca "Trump"

Miliardarul american Donald Trump a dat în judecată o companie israeliană care produce votca "Trump", folosindu-i numele fără a-şi asigura în prealabil acordul său, potrivit cotidianului Globes.

22 afișări
Imaginea articolului Donald Trump dă în judecată o companie israeliană care produce votca "Trump"

Donald Trump dă în judecată o companie israeliană care produce votca "Trump" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Omul de afaceri, care deţine dreptul de proprietate asupra mărcii "Trump", a depus plângerea împotriva companiei H. Pixel International Trade la un tribunal din Tel Aviv.

Trump a aflat de produsul ce îi poartă numele de la o angajată care, după o vizită în Israel, i-a povestit că a văzut reclame pentru votca respectivă ce includeau imaginea lui Donald Trump. De asemenea, site-ul Trump Vodka utiliza poze ale acestuia şi link-uri către Trump Organization. Niciuna din aceste acţiuni nu avea autorizaţia miliardarului.

Compania ar fi cumpărat licenţa pentru Israel de la un producător de băuturi alcoolice din SUA. Trump a argumentat în plângere că, în 2010, compania americană a încetat producţia sub brandul Trump pentru că nu a reuşit să ajungă la o cantitate prestabilită. Astfel, licenţa companiei din SUA a fost revocată, iar un transfer către Pixel nu a fost autorizat.

Plângerea depusă de Trump dezvăluie detalii interesante despre modul în care miliardarul autorizează folosirea numelui său în scopuri comerciale. Printre produse sub brandul Trump se regăsesc linii vestimentare pentru bărbaţi, Trump Vodka, Trump Tea, Trump Mineral Water, revista Trump, Trump Home Furniture, Trump Model Management, Trump Steaks şi Trump Chocolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici