Dragnea: Guvernul să ia măsuri legat de lăcomia bancară. Şi preţul la gaze va creşte fără motiv

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a solicitat duminică, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al partidului, măsuri urgente de ponderare în cazul marilor companii, anunţând că se intenţionează creşteri la preţul gazelor, dar şi că stabilirea ROBOR este "o joacă" a marilor bănci.

1494 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Guvernul să ia măsuri legat de lăcomia bancară. Şi preţul la gaze va creşte fără motiv

Dragnea: Guvernul să ia măsuri legat de lăcomia bancară. Şi preţul la gaze va creşte fără motiv

"Lupta se duce şi cu cei care se uită cu lăcomie la potenţialul energetic, la resursele noastre. Şi cei nervoşi că România a ajuns în frunte în UE la floarea soarelui şi porumb. În aceşti doi ani s-a schimbat vremea sau pământul? Nu. S-a schimbat guvernul. Nu mai ţineţi minte în 2016 când toţi îi ceream lui Cioloş să dea subvenţiile în agricultură ş nu a vrut? Nu că ar fi Franţa supărată că e România pe primul loc la unele producţii agricole. E doar o coincidenţă", a declarat Liviu Dragnea.

"Guvernul trebuie să ia măsuri în ceea ce priveşte lăcomia bancară şi evoluţia ROBOR. Noi suntem în situaţia în care ne uităm ca un popor blând cum se joacă marile bănci şi stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românii. Avem cele mai mari diferenţe între dobânzile la credite şi impozite. Jocul cu ROBOR. (...) Profit 5,6 mld de lei, dacă făceau profit sprijinind economia era şi mai bine. Orice lăcomie trebuie să fie ponderată, cred că aveţi suficiente metode ca rapid să apară aceste măsuri", a solicitat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a cerut măsuri similare de ponderare şi în ceea ce priveşte telefonia mobilă, "că toţi vorbim la telefon spre satisfacţia securiştilor, dar ar fi bine să plătească cum trebuie".

Dragnea spune că se va ajunge şi la majorarea preţului la gaze, în condiţiile în care nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte costurile de exploatare a acestora.

"Preţul la gaze, vorbim de gazele din subsolul României. Sub preţul liberalizării, companiile din energie şi sectorul gazelor intenţionează să vină cu alte creşteri de preţuri. Gazele sunt tot acolo, utilajele, procedurile, nu a crescut nimic. Preţul de cost e de 40 de lei pe megawatt/oră şi vine cu 80, 140 de lei pe megawatt te gândeşti ce s-a întâmplat. Noi vorbim de gazele din subsolul românesc, în loc să ne ajute să dezvoltăm ţara, vor să o punem pe butuci, vreau să reinstituim reguli corecte, cinstite", a mai afirmat şeful PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici