E.ON ar putea renunţa la 1.700 salariaţi, dacă nu cresc preţurile la gaze şi electricitate

E.ON România ar putea renunţa în acest an la aproximativ1.700 de angajaţi, reprezentând o scădere cu 23% a numărului de salariaţi comparativ cu sfârşitul lui 2009, dacă ANRE nu va accepta creşterea tarifelor la gaze şi energia electrică.

45 afișări
Imaginea articolului E.ON ar putea renunţa la 1.700 salariaţi, dacă nu cresc preţurile la gaze şi electricitate

E.ON ar putea renunţa la 1.700 salariaţi, dacă nu cresc preţurile la gaze şi electricitate (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Creşterea preţurilor, care se tot amână, va avea implicaţii severe atât asupra E.ON, cât şi a altor companii. Probabil că va trebui să ne reorganizăm mai repede şi poate că va trebui să reducem numărul de angajaţi, inclusiv prin disponibilizări, nu doar prin programe de plecări voluntare şi pensionări anticipate. Potrivit discuţiilor actuale, este posibil ca din companiile E.ON din România să plece în acest an 1.700 de persoane", a declarat agenţiei MEDIAFAX Frank Hajdinjak, directorul general al subsidiarei din România a grupului german de utilităţi E.ON.

La sfârşitul anului trecut, în companiile E.ON din România lucrau 7.400 de persoane, astfel că la finele anului numărul acestora ar putea ajunge la 5.700 de salariaţi.

Scăderea numărului de angajaţi va continua în 2011 şi 2012, a precizat Hajdinjak.

El declara, la sfârşitul anului trecut, că grupul va continua în 2010 să reducă numărul de angajaţi, urmând să ajungă în 2012 la circa 6.500 de salariaţi.

Dacă Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu va acepta majorarea preţurilor, E.ON România va avea dificultăţi în obţinerea de surse proprii de finanţare a programului de înmagazinare a gazelor pentru perioada de iarnă, în continuarea investiţiilor, iar pierderile companiei vor creşte, potrivit oficialului E.ON România.

"Conform calculelor noastre, preţul gazelor ar trebui să crească cu mai mult de 17%, pentru că acum noi vindem sub costuri. Este nerealistă o majorare la 1 aprilie, dar suntem dispuşi să găsim soluţii inteligente, împreună cu ANRE. Preţul electricităţii ar trebui majorat cu cel puţin 5%.", a afirmat Hajdinjak.

Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a afirmat, marţi, că preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, iar cel al gazelor nu va fi majorat la 1 aprilie, însă pe parcursul anului ar putea fi indexat cu inflaţia din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici