Euro şi dolarul ar putea fi cotate în funcţie de aur. Cum investesc românii în metalul preţios

Incertitudinile cu privire la viitorul economiei globale readuc în discuţie ideea unui sistem de cursuri valutare, care să ia în calcul şi cotaţia aurului.

51 afișări
Imaginea articolului Euro şi dolarul ar putea fi cotate în funcţie de aur. Cum investesc românii în metalul preţios

Euro şi dolarul ar putea fi cotate în funcţie de aur. Cum investesc românii în metalul preţios (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Principalele economii mondiale ar trebui să ia în considerare adoptarea unui standard bazat pe dolar, euro, yen, yuan, liră sterlină, dar şi pe aur, afirmă preşedintele Băncii Mondiale (BM), Robert Zoellick.

Românii care au foarte mulţi bani preferă investiţiile în aurul financiar, vândut de băncile comerciale. Piraeus Bank oferă aur de 24 de karate, sub formă de lingouri şi de monedă. Preţul afişat pe site-ul instituţiei bancare în data de 8 noiembrie este de 166 de lei pe gram. Banca oferă şi servicii de tezaurizare a metalului preţios cumpărat, precum şi opţiunea de a vinde aurul înapoi instituţiei financiare. "Preţul de răscumpărare oferit de Piraeus Bank clienţilor săi care au cumpărat aur şi l-au păstrat la bancă este apropiat de cursul Băncii Naţionale a României. Astăzi acesta porneşte de la 135 de lei pentru un gram şi poate creşte în funcţie de cantitatea care se doreşte a fi revândută", au declarat pentru gândul reprezentanţii băncii.

Citeşte mai multe despre cum investesc românii în aur pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici