Expert: modificările fiscale şi noile taxe vor fi suportate de populaţie

Modificările fiscale şi noile taxe vor fi suportate de populaţie şi se vor traduce în scăderea puterii de cumpărare şi în scăderea consmului, a declarat Radu Georgescu, managing partner, CFO Network, la ZF Live.

1071 afișări
Imaginea articolului Expert: modificările fiscale şi noile taxe vor fi suportate de populaţie

Modificările fiscale şi taxele noi care au intrat în vigoare de la începutul anului 2024 vor fi suportate, într-un final, de cetăţeni şi vor duce la o scădere a puterii de cumpărare şi, implicit, la o scădere a consumului, este de părere Radu Georgescu, managing partner al CFO Network.

„Din toate aceste modificări fiscale, statul doreşte să atragă 20 de miliarde de lei, adică ia de la populaţie, direct sau indirect, 20 de miliarde de lei pentru a-şi acoperi deficitul bugetar. Aceste 20 de miliarde sunt suportate de populaţie. Astfel, 20 de miliarde de lei o să treacă din sectorul privat, de la populaţie, către stat, iar asta o să însemne de fapt un consum mai mic, pentru că o să iasă din consum aceşti bani“, a spus Radu Georgescu în cadrul ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

Anul 2024 aduce circa 44 de modificări fiscale care sunt legate inclusiv de regimul de impozitare a microîntreprinderilor, TVA, impozit pe profit, impozitarea tichetelor de masă şi chirii. Radu Georgescu susţine că fondurile care ar veni la stat din aceste modificări fiscale şi taxe noi nu ar fi suficiente pentru a acoperi deficitul bugetar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici