Facebook înregistrează profituri record. Peste un sfert din populaţia Pământului utilizează reţeaua de socializare

Veniturile şi profiturile companiei Facebook au crescut semnificativ în ultimul trimestru al anului curent datorită veniturilor produse de anunţurile de publicitate pe platforma de socializare, crescând şi numărul utilizatorilor reţelei, relatează BBC News.

1271 afișări
Imaginea articolului Facebook înregistrează profituri record. Peste un sfert din populaţia Pământului utilizează reţeaua de socializare

Facebook înregistrează profituri record. Peste un sfert din pupulaţia Pământului foloseşte reţeaua de socializare

Profiturile Facebook au înregistrat o creştere de 71% în ultimul trimestru. Astfel, compania a declarat că veniturile sale au ajuns la cifra de 9,3 miliarde de dolari în perioada aprile-iunie, iar veniturile Facebook înregistrează creşteri de 45% pe an.

Peste două miliarde de oameni, adică peste un sfert din populaţia lumii, se loghează lunar pe reţeaua de socializare, aspect ce atrage venituri foarte mari din vânzarea spaţiilor publicitare.

”Am avut un al doilea trimestru bun şi o primă jumătate de an la fel de bună”, a declarat Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

În ultimele luni, Facebook a adăugat pe toate platformele şi aplicaţiile sale mai multe anunţuri publicitare, din moment ce alte reţele de socializare, precum Snapchat, devin tot mai competitive.

În plus, şi acţiunile Facebook au crescut în mod constant în acest an. Compania a anunţat că anunţurile publicitare de pe telefoanele mobile reprezintă 87% din venturile sale de publicitate.

Facebook s-a dezvoltat constant în fiecare an, având în prezent peste 20.000 de angajaţi.

Reprezentanţii Facebook au anunţat că numărul utilizatorilor activi la sfârşitul lunii iunie era de două milioane, cu 17% în plus faţă de anul trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici