Fifor: De mâine, negocieri amănunţite cu General Dynamics pentru achiziţionarea primelor transportoare blindate 8x8

Ministerul Apărării Naţionale începe, de joi, negocieri amănunţite cu General Dynamics pentru achiziţionarea primelor transportoare blindate 8x8, a anunţat ministrul Mihai Fifor.

837 afișări
Imaginea articolului Fifor: De mâine, negocieri amănunţite cu General Dynamics pentru achiziţionarea primelor transportoare blindate 8x8

Fifor: De mâine, negocieri amănunţite cu General Dynamics pentru achiziţionarea primelor transportoare blindate 8x8

"Noi urmează ca, începând de mâine, să avem negocierile extrem de amănunţite cu General Dynamics pentru achiziţionarea primelor transportoare la Ministerul Apărării Naţionale. Până la finele anului, vom achiziţiona primele cinci transportoare de pe linia din Movag din Elveţia, urmând ca anul viitor să achiziţionăm o tranşă de alte 30 de transportoare, respectiv discutăm de primele care se realizează în Elveţia, programul urmând a se derula pe mai mulţi ani până în 2026. (...) Mentenanţa se face tot în România, tot la Uzina Mecanică Bucureşti. În momentul de faţă, există constituită asocierea Rein Metal Uzina Mecanică de la Moreni pentru realizarea unui prototip care va fi gata undeva la începutul lui 2019. Primul Piranha 5 ar trebui să ajungă până la sfârşitul anului", a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Fifor a precizat că au existat mai multe runde de negocieri cu General Dynamics şi că iniţial s-a discutat despre 94 de transportoare, ca o primă comandă, şi de o diferenţă de 133 de transportoare până la cifra de 227, aprobată în Programul de înzestrare pe acest segment. Ulterior, s-a convenit că se va discuta un pachet care să cuprindă toată comanda, respectiv cele 227 de transportoare, eşalonat, pe parcursul mai multor ani.

Acordul de colaborare între Ministerul Economiei şi producătorul american de armament General Dynamics a fost semnat, marţi, în prezenţa premierului Mihai Tudose, acordul vizând producerea şi livrarea de vehicule blindate Piranha 5. Alături de premier au fost prezenţi şi vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul economiei, Gheorghe Şimon, ministrul apărării naţionale, Mihai-Viorel Fifor, şi ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm

”În cadrul viitoarei societăţi, Uzina Mecanică Bucureşti va participa cu active constând în linii de fabricaţie şi personal angajat, care va urma cursuri de perfecţionare la sediul companiei americane. General Dynamics va participa la acest joint venture cu investiţii în modernizarea capacităţilor de producţie şi integrarea producţiei de vehicule blindate”, a precizat Guvernul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici