FMI a revizuit semnificativ în jos creşterea economică pentru acest an, de la 1,5% la 0,9%

Fondul Monetar Internaţional a revizuit semnificativ în jos prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 0,9%, însă anticipează un avans real al PIB mult mai consistent în 2013, de 3%, a anunţat şeful misiunii de evaluare, Erik der Vrijer.

398 afișări
Imaginea articolului FMI a revizuit semnificativ în jos creşterea economică pentru acest an, de la 1,5% la 0,9%

FMI a revizuit semnificativ în jos creşterea economică pentru acest an, de la 1,5% la 0,9% (Imagine: Shutterstock)

"Noi am scăzut prognoza de creştere economică, dar şi inflaţia a urcat mai mult decât ne aşteptam. Deci şi deflatorul este mai sus. Aceste revizuiri se anulează una pe alta, astfel că au efect foarte mic asupra deficitului în sine", a spus der Vrijer.

El a admis că creditorii internaţionali utilizează o estimare de 0,9%, în timp ce Guvernul are o prognoză uşor mai optimistă, de 1,2%.

"Aş spune că practic am convenit că e în jur de 1%. Deflatorul fiind mai mare, am convenit că ţintele fiscale vor fi îndeplinite până la finele anului dacă se menţin actualele politice", a mai spus şeful misiunii FMI.

Prognoza FMI pentru inflaţia de la finalul acestui an se situează în jur de 3,5%, uşor mai sus decât cea mai recentă prognoză a BNR, de 3,2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici