​FMI face apel la măsuri mai ”puternice” pentru stimularea economică

Miniştrii de finanţe la nivel global, precum şi băncile centrale, au anunţat că vor intensifica eforturile de susţinere a creşterii, în condiţiile în care există riscul unei încetiniri economice mai puternice, precum şi riscuri legate de refugiaţi şi un potenţial Brexit, scrie Bloomberg.

670 afișări
Imaginea articolului ​FMI face apel la măsuri mai ”puternice” pentru stimularea economică

​FMI face apel la măsuri mai ”puternice” pentru stimularea economică (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

”Pe lângă peisajul economic global, care are riscuri din ce în ce mai mari, există posibilitatea generalizării încetinirii economice şi o retragere bruscă de pe pieţele de capital”, a avertizat FMI.

”Pentru a avea creştere puternică la nivel global, trebuie să avem un set de politici echilibrate, dar dure”, recomandă FMI.

Declaraţia reflectă îngrijorarea autorităţilor despre încetinirea economică, după ce FMI a retrogradat săptămâna aceasta din nou perspectivele la nivel global, avertizând că perioada de creştere slabă a lăsat lumea în faţa riscului stagnării economice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici