Fondul Romania Invest are 40 milioane euro pentru achiziţia de locuinţe în acest an

Fondul de investiţii norvegian Romania Invest a anunţat, joi, că are disponibile fonduri de 40 de milioane de euro pentru achiziţia de locuinţe în stadiu de proiect în România, în acest an, încercând să profite de nivelul redus al preţurilor de pe piaţa rezidenţială, prima tranzacţie fiind deja încheiată, respectiv preluarea a 70 de apartamente de la dezvoltatorul Adama.

31 afișări
Imaginea articolului Fondul Romania Invest are 40 milioane euro pentru achiziţia de locuinţe în acest an

Fondul Romania Invest are 40 milioane euro pentru achiziţia de locuinţe în acest an (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"După patru ani de existenţă pe piaţa românească şi după aproape un an de la deschiderea organizaţiei de vânzari Be Igloo, fondul de investiţii a hotărât că România este o piaţă bună şi sigură pentru investiţii, motiv pentru care va aloca aproximativ 40 milioane de euro pentru achiziţia de apartamente off plan (în fază de proiect -n.r.), în măsura în care vor găsi apartamente potrivite pentru achiziţie", se arată într-un comunicat al Romania Invest.

Country managerul Romania Invest, Bjorn Hauge, a declarat, într-o conferinţă, că fondul nu are o ţintă pentru acest an privind numărul de locuinţe pe care le va achiziţiona, acesta depinzând de oportunităţile de pe piaţă.

Fondul a făcut deja prima investiţie în acest an şi negociază achiziţii în alte trei proiecte.

"Am cumpărat de la Adama 70 de apartamente în proiectul Viva Braşov şi în Optima Titan, pentru circa cinci milioane de euro. Negociem încă alte trei tranzacţii în Bucureşti şi Ploieşti, cu o valoare de 4-8 milioane de euro. În fiecare săptămână vin câte trei dezvoltatori la noi să le cumpărăm locuinţele, unii sunt cam disperaţi. Am primit o ofertă la 600 de euro pe metru pătrat plus TVA, dar am refuzat-o pentru că dezvoltatorul nu oferea garanţie că poate să construiască complexul", a spus Hauge.

Astfel, numărul apartamentelor achiziţionate de Romania Invest de la Adama se ridică la 200 de unităţi.

Fondul, înfiinţat în ianuarie 2006, are un portofoliu de aproximativ 800 de apartamente în şapte proiecte imobiliare din Capitală, achiziţionate în etapa de proiectare, cu scopul de a fi revândute.

Potrivit reprezentanţilor Romania Invest, investiţiile în România se ridică până în prezent la circa 100 de milioane de euro. Suma de 40 de milioane de euro reprezintă avansurile achitate dezvoltatorilor în acest an.

"Consider că România este, în continuare, o ţară cu potenţial de dezvoltare şi că activitatea fondului în această ţară poate fi extinsă pe mai mulţi ani decât preconizasem iniţial", a afirmat Hauge.

Romania Invest a vândut şi livrat în 2009, prin intermediul Be Igloo, 45 de apartamente complet finalizate şi alte zece în acest an.

"Ţinta noastră pentru acest an este să vindem 80 de apartamente şi sperăm să depăşim această prognoză în condiţiile în care piaţa a început să se dezgheţe", au adăugat reprezentanţii Romania Invest.

În opinia lor, în doi ani cererea pe piaţa rezidenţială va reveni, iar oferta va fi foarte redusă.

Romania Invest intenţionează să intre şi pe segmentul spaţiilor de birouri, la care deocamdată doar "se uită", fiind interesată de achiziţia de proiecte în construcţie în marile oraşe, respectiv Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici