Ford îl concediază pe directorul general Mark Fields. Cine va fi noul CEO al gigantului auto american

Ford Motor Co îl va înlocui pe directorul general Mark Fields, cu Jim Hackett. Acesta din urmă este un specialist care conduce divizia de maşini autonome şi ridesharing a producătorului american, potrivit surselor citate de Reuters şi Bloomberg.

2690 afișări
Imaginea articolului Ford îl concediază pe directorul general Mark Fields. Cine va fi noul CEO al gigantului auto american

Ford Motor Co urmează să anunţe luni că Mark Fields se va retrage, iar Jim Hackett va avansa din poziţia de director al unităţii Smart Mobility a Ford,

Hackett a fost director executiv al producătorului de mobilă Steelcase, timp de 20 de ani.

Comisia Ford a pus presiune pe Fields, luna aceasta, înainte de întâlnirea anuală a acţionarilor, unde investitorii au tras la răspundere managementul pentru performanţa slabă a cotaţiilor.

Acţiunile Ford au scăzut cu 37% în ultimii trei ani în care Fields a fost director executiv, coborând şi capitalizarea de piaţă a companiei şi ajungând în urma Tesla. Producătorul de maşini a anunţat un program voluntar de achiziţie a unei părţi din companie, intenţionând să reducă astfel costurile.

Mai mult, Ford îl înlocuieşte pe directroul de comunicaţii al lui Fiels, Ray Day, cu Mark Truby, un fost reporter care a condus departamentul de comunicaţii al Ford din Asia, potrivit sursei citate de Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici