FORUM MEDIAFAX - Certinvest vrea să lanseze anul viitor un fond închis cu plasamente în obligaţiuni emise de companii

Certinvest SAI vrea să lanseze în primul trimestru al anului viitor un fond închis de investiţii care va fi listat la bursă, ale cărui plasamente vor viza obligaţiunile unor companii de talie medii, cu istoric bun de creştere şi prezente în industrii cu potenţial.

165 afișări
Imaginea articolului FORUM MEDIAFAX - Certinvest vrea să lanseze anul viitor un fond închis cu plasamente în obligaţiuni emise de companii

Preşedintele Certinvest, Eugen Voicu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Intenţionăm să lansăm un fond care să se adreseze companiilor de talie medie, cu emisiuni de obligaţiuni între 300.000 de euro până la 1 milion de euro. Pentru diversificare, poate fi chiar un IPO (ofertă publică iniţială - n.r.) la Bursa de Valori, şi venim în întâmpinarea companiilor de această dimensiune, care încă îşi găsesc greu surse de finanţare în domeniul bancar. Cred că ideea în sine de a pune umărul la economia reală, la finanţarea directă a companiilor antreprenoriale româneşti, va avea succes", a declarat preşedintele societăţii de administrare a investiţiilor Certinvest, Eugen Voicu, la "Romania Financial Forum", organizat de MEDIAFAX.

În prezent, mai puţin de 30% din activele celor 91 de fonduri de investiţi de pe piaţa românească, de 13,5 miliarde de lei, sunt direcţionatre către economia reală, prin intermediul subscrierilor la IPO-uri, investiţiilor în proiecte private, obligaţiunilor corporative sau investiţiilor imobiliare.

Şeful Certinvest a arătat că, începănd de anul viitor, investitorii de pe piaţa locală vor putea plasa bani în fonduri de investiţii alternative, pentru diversificarea plasamentelor şi pentru a obţine rezultate mai bune.

"Vom putea oferi clienţilor produse noi, care altfel nu ar putea fi oferite fără un cadru de reglementare, şi diferenţa majoră dintre situaţia actulă şi cea viitoare este că va fi oferit acces şi pentru clienţii de retail", a spus Voicu.

La finele lunii octombrie, Certinvest administra active în valoare de aproape 193 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici