General Electric vrea să facă un "Internet industrial"

General Electric angajează mai multe mii de ingineri într-un centru de lângă San Francisco, pentru construirea unui "Internet industrial" menit să conecteze la reţea de la motoare de avioane şi până la echipamente medicale, în scopul susţinerii clienţilor să îmbunătăţească funcţionarea acestora.

237 afișări
Imaginea articolului General Electric vrea să facă un "Internet industrial"

General Electric vrea să facă un "Internet industrial" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am înfiinţat un centru software în East Bay şi angajăm mii de ingineri care să aducă în industrie toate marile inovaţii din Silicon Valley", a declarat Beth Comstock, director de marketing la General Electric (GE), la summitul Bloomberg Bext Big Thing din Half Moon Bay, California.

Comstock a arătat că GE dezvoltă un "Internet industrial", construind reţele care colectează date de la diverse echipamente şi care oferă servicii de susţinere a clienţilor în analizarea rezultatelor obţinute.

GE a anunţat anul trecut că investeşte 1 miliard de dolari într-un centru din San Ramon şi că angajează ingineri de la Oracle, SAP, Symantec, precum şi de la Stanford University şi University of California.

Directorul general al GE, Jeff Immelt, a subliniat potenţialul de reducere a costurilor, generat de utilizarea datelor obţinute de la diversele echipamente. Astfel, o îmbunătăţire de numai 1% în funcţionarea aeronavelor comerciale poate reduce costurile cu carburanţii cu 2 miliarde de dolari pe an, pentru clienţii GE din industria aeronautică.

Comstock a arătăat că GE adaugă senzori motoarelor de avioane, iar următorul pas este să ajute clienţii să analizeze datele obţinute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici