Germania ţinteşte în continuare un buget echilibrat în 2015 şi 2016, în pofida crizei refugiaţilor

Germania menţine obiectivul de a avea un buget echilibrat în acest an şi în 2016, în pofida creşterii costurilor generate de fluxul record al refugiaţilor, a anunţat luni Ministerul de Finanţe, transmite Reuters.

123 afișări
Imaginea articolului Germania ţinteşte în continuare un buget echilibrat în 2015 şi 2016, în pofida crizei refugiaţilor

Germania ţinteşte în continuare un buget echilibrat în 2015 şi 2016, în pofida crizei refugiaţilor (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Administrarea fluxului de refugiaţi este prioritatea Guvernului, iar ministerele trebuie să adapteze solicitările de cheltuieli suplimentare la acest obiectiv, afirmă secretarul de stat Thomas Steffen în cel mai recent raport lunar al Ministerului de Finanţe.

Steffen a adăugat că este nevoie de finanţe solide, pentru ca orice guvern să fie capabil să reacţioneze la probleme neaşteptate, cum este criza refugiaţilor.

"Acesta este motivul pentru care Guvernul încă are ca obiectiv un buget echilibrat în acest an şi cel viitor, în pofida presiunilor bugetare suplimentare", a spus Steffen.

Surse din coaliţia guvernamentală germană au declarat joi că cheltuielile neaşteptate provocate de refugiaţi ar putea să afecteze obiectivul ministrului de Finanţe Wolfgang Schaeuble de a avea buget echilibrat în următorii cinci ani.

Germania suportă cea mai mare parte a presiunii crizei refugiaţilor, cea mai gravă din Europa după al doilea Război Mondial. Guvernul de la Berlin se aşteaptă ca numai în acest an să sosească în Germania cel puţin 800.000 de refugiaţi.

În privinţa perspectivelor economice, Ministerul de Finanţe anticipează o creştere moderată a PIB în trimestrul al treilea, susţinută de preţurile scăzute ale petrolului şi deprecierea euro.

"Există totuşi riscuri pentru comerţul exterior, în special din cauza încetinirii economiei Chinei şi a altor pieţe emergente", potrivit instituţiei.

Economia Germaniei a înregistrat o creştere de 0,4% în trimestrul al doilea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici