GM creşte producţia şi cheamă angajaţii la ore suplimentare

General Motors (GM) majorează producţia de autoturisme şi cheamă angajaţii la ore suplimentare la uzinele din statele Ohio şi Michigan, din SUA, pentru a face faţă creşterii cererii, determinată de programul "rabla" de stimulare a pieţei auto introdus de guvernul american, potrivit Bloomberg.

18 afișări
Imaginea articolului GM creşte producţia şi cheamă angajaţii la ore suplimentare

GM creşte producţia şi cheamă angajaţii la ore suplimentare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsurile fac parte dintr-un program amplu de majorare a producţiei de autoturisme la toate fabricile grupului, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de agenţia de presă.

Purtătorul de cuvând al GM Chris Lee a declarat, vineri, că grupul a adăugat noi schimburi de lucru la două uzine, din Michigan şi Ohio, unde asamblează modele din clasele sedan şi compact.

Vânzările de autoturisme şi camionete uşoare ale GM au scăzut cu 19% în luna iulie, declin mai puţin accentuat decât estimau analiştii.

GM a intrat în faliment la începutul lunii iunie, procedura fiind finalizată pe 10 iulie prin trecerea activelor şi operaţiunilor profitabile într-o nouă companie, controlată de guvernul Statelor Unite. Activele neprofitabile au rămas în componenţa vechii companii, care a intrat în lichidare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici