Google şi Facebook au purtat discuţii pentru preluarea Twitter. Vezi la cât a fost evaluată compania

Google şi Facebook, altături de alţi investitori, au purtat discuţii cu Twitter pentru achiziţionarea companiei, evaluând platforma de comunicare online prin mesaje scurte la maximum 10 miliarde de dolari, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate discuţiilor.

54 afișări
Imaginea articolului Google şi Facebook au purtat discuţii pentru preluarea Twitter. Vezi la cât a fost evaluată compania

Google şi Facebook au purtat discuţii pentru preluarea Twitter. Vezi la cât a fost evaluată compania

Twitter a obţinut în luna decembrie finanţare de 200 milioane de dolari într-o tranzacţie care evalua compania la 3,7 miliarde de dolari. Site-ul avea 175 milioane de utilizatori la finele lunii septembrie.

Potrivit WSJ, directorii Twitter au purtat discuţii "low level" cu şefi de la Facebook şi Google în ultimele luni, în legătură cu o posibilă preluare.

Surse apropiate situaţiei susţin că Twitter a avut discuţii similare şi cu alte companii.

Investitorii interesaţi de achiziţia Twitter evaluează compania la 8-10 miliarde de dolari, potrivit surselor citate de WSJ.

Ziarul notează că discuţiile nu au avut până acum rezultat, iar Google, Facebook şi Twitter au refuzat să comenteze informaţiile.

În pofida preţului ridicat pe care se pare că l-ar putea obţine, directorii şi consiliul Twitter doresc să construiască o companie mare, independentă, ţintind o capitalizare de 100 miliarde de dolari, au mai afirmat sursele.

Twitter a fost creat în 2006. Utilizatorii platformei pot emite mesaje de până la 140 de caractere către grupuri de "fani".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici