Grecia a identificat economii de 11,6 miliarde euro, necesare continuării ajutorului extern

Grecia a identificat economii de 11,6 miliarde pentru 2013 şi 2014, cerute de creditorii internaţionali pentru continuarea ajutorului financiar, iar propunerile vor fi prezentate joi aprobării finale a liderilor coaliţiei de guvernământ, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

193 afișări
Imaginea articolului Grecia a identificat economii de 11,6 miliarde euro, necesare continuării ajutorului extern

Grecia a identificat economii de 11,6 miliarde euro, necesare continuării ajutorului extern (Imagine: Shutterstock)

Detaliile economiilor vor fi prezentate de premierul elen, Antonis Samaras, celorlalţi doi lideri din coaliţie, a afirmat sursa din Ministerul de Finanţe de la Atena.

Pentru a-şi demonstra buna credinţă, guvernul elen a identificat economii cu 27 de milioane de euro mai mari decât era prevăzut în memorandumul iniţial. Astfel, 10 milioane de euro au fost asigurate prin reduceri de salarii impuse miniştrilor, iar restul de 17 milioane de euro prin costuri imobiliare mai reduse ale ministerelor.

Grecia s-a angajat la începutul acestui an să găsească economii de 11,6 miliarde de euro, parte a acordului pentru al doilea pachet de ajutor financiar acordat ţării de creditorii internaţionali. Îndeplinirea angajamentului a fost amânată, din cauza instabilităţii politice generate de cele două runde de algeri parlamentare anticipate din mai şi iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici