Grupul Fiat-Chrysler ar putea fi înregistrat în Olanda, după fuziunea celor două companii

Grupul Fiat-Chrysler ar putea fi înregistrat în Olanda, după finalizarea fuziunii celor doi producători auto, a declarat directorul general al acestora, Sergio Marchionne.

426 afișări
Imaginea articolului Grupul Fiat-Chrysler ar putea fi înregistrat în Olanda, după fuziunea celor două companii

Grupul Fiat-Chrysler ar putea fi înregistrat în Olanda, după fuziunea celor două companii

Stabilirea sediului central în Olanda ar putea fi avantajoasă dacă Fiat-Chrysler va opta pentru listarea principală a acţiunilor în Statele Unite, întrucât reglementările corporatiste din statul olandez sunt similare cu cele din Statele Unite, relatează Automotive News Europe.

Marchionne a declarat la sfârşitul lunii aprilie că ar prefera ca acţiunile Fiat-Chrysler să aibă ca piaţă principală bursa din New York.

Compania Fiat Industrial îşi va muta la rândul ei sediul central în Olanda după fuziunea cu divizia americană CNH, care va fi finalizată în această toamnă.

Fuziunea Fiat Industrial-CNH "este unul dintre modelele tehnice" pentru viitoarea fuziune Fiat-Chrysler, a spus Marchionne.

Acţionarii CNH au aprobat fuziunea cu Fiat Industrial într-o reuniune la Amsterdam. Noua companie se va numi CNH Industrial şi va avea ca piaţă principală bursa din New York, în loc de Milano.

Fiat discută cu un acţionar minoritar al Chrysler, VEBA, achiziţia unei participaţii de 41,5% din acţiunile pe care nu le deţine încă la producătorul auto. Marchionne anticipează ca un tribunal din Delaware să ia o decizie într-o dispută cu VEBA legată de preţ până la sfârşitul lunii iulie.

Decizia va elimina incertitudinile privind preţul pe care Fiat îl va plăti pentru participaţia deţinută de VEBA la Chrysler şi va clarifica programul fuziunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici