Guvernanţii aruncă în aer piaţa de publicitate: o casa de pariuri plăteşte mai mult decât o companie de telefonie mobilă

Jocurile de noroc duc în spate piaţa de publicitate din online şi de pe TV.

4010 afișări
Imaginea articolului Guvernanţii aruncă în aer piaţa de publicitate: o casa de pariuri plăteşte mai mult decât o companie de telefonie mobilă

Guvernanţii aruncă în aer piaţa de publicitate

Supra-impozitarea jocurilor de noroc, decizie luată de Coaliţia PNL-PSD-UDMR fără o consultare a pieţei, va zgudui din temelii piaţa de marketing şi de publicitate, estimează specialiştii. Dinspre jocurilor de noroc veneau cele mai importante bugete pentru reclame.

Asociaţiile de profil estimează că, în urma supra-taxării, operatorii din România îşi vor diminua cu 50% contribuţiile către Bugetul de Stat. Astfel, se va restrânge, implicit, şi bugetul de publicitate.

Mediafax a obţinut informaţii despre sumele cheltuite de cel mai importat operator care activează în România, Superbet, care a cheltuit un buget de 17,2 mil euro în 2021 (inclusiv sponsorizări ale unor echipe importante, precum Rapid, U Cluj, Farul), a organizat cel mai mare turneu de şah din Europa, activitate susţinută pe social media (şi-a creat propria platformă; influenceri şi endorseri - ziarişti care postează şi scriu pe site-urile Superbet sau emisiuni TV).

Reclama pe TV a fost de aproximativ 8 milioane de euro. Expunerea faţă de rate card este în medie dublă. Fundaţia Superbet implicată în multe proiecte umanitare.

Dispre Superbet mai curg bani spre publicitate din calalate Branduri asociate, de ex Magic Jack Pot, celebrele păcănele.

Buget mărit în 2022

În anul 2022, din informaţiile obţinute, bugetul a fost mărit cu 30%, ăn momentul de faţă fiind cel mai mare consumator de publicitate, depăşind, ca volum şi diversitate, brandurile de detergenţi sau companiile de telefonie mobilă.

Nu am luat în considerare propria publicitate, făcută intern de Superbet: agenţii, afişajul video şi static în locaţii etc. Adăugând în jur de 3.000 de angajaţi, se ajunge la un impactul social şi economic însemnat.

Următorii doi operatori în România sunt Betano şi grupul PokerStar-Betfaire, care cheltuiesc împreună cam aceeaşi sumă cât Superbet. Grupul Fortuna-Casa Pariurilor şi Unibet-Vlad Casino ajung împreună la 15 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici