Guvernul a avizat înfiinţarea companiilor energetice Oltenia şi Hunedoara

Guvernul a avizat, miercuri, înfiinţarea complexurilor energetice Oltenia şi Hunedoara, două companii pentru care Executivul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) să le privatizeze până la sfârşitul lunii iunie 2012.

936 afișări
Imaginea articolului Guvernul a avizat înfiinţarea companiilor energetice Oltenia şi Hunedoara

Guvernul a avizat înfiinţarea companiilor energetice Oltenia şi Hunedoara (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Guvernul intenţiona iniţial să comaseze principalii producători de energie şi cărbune în două societăţi naţionale, Electra şi Hidroenergetica, însă a renunţat la acest proiect din cauza problemelor juridice şi a decis să creeze două companii energetice mai mici, respectiv Complexul Energetic Oltenia şi Complexul Energetic Hunedoara.

Complexul Energetic Hunedoara va fi format din termocentralele Paroşeni şi Mintia şi minele considerate viabile ale Companiei Naţionale a Huilei (CNH), iar Complexul Energetic Oltenia va fi compus din SNLO şi termocentralele Craiova, Turceni şi Rovinari.

Crearea complexelor energetice Oltenia şi Hunedoara este inclusă şi în ultima scrisoare de intenţie încheiată de Guvern cu FMI la finalul misiunii de evaluare din iulie-august.

Conform documentului convenit cu FMI, noile companii energetice vor fi privatizate până la finele lunii iunie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici