Guvernul american majorează taxele vamale pentru aeronavele importate din UE. O companie europeană susţine că vor fi afectaţi şi producătorii din SUA

Guvernul SUA măreşte taxele pentru aeronavele importante din UE la 15%. Airubus, producătorul european de aeronave, susţine că noile tarife vor afecta şi companiile aeriene americane.

2958 afișări
Imaginea articolului Guvernul american majorează taxele vamale pentru aeronavele importate din UE. O companie europeană susţine că vor fi afectaţi şi producătorii din SUA

Guvernul american majorează taxele vamale pentru aeronavele importate din UE

Airbus, producătorul european de aeronave, a declarat, sâmbătă, că decizia Guvernului american de a majora tarifele pentru aeronavele construite la nivel european va afecta companiile aeriene americane care se confruntă deja cu un deficit de aeronave şi va complica eforturile de a ajunge la un acord cu Uniunea Europeană.

Compania a precizat că va continua dialogul cu clienţii săi din SUA pentru „atenuarea efectelor generate de aceste tarife, în măsura posibilă” şi speră că reprezentantul american pentru comerţ îşi va schimba poziţia.

Guvernul Statelor Unite a anunţat, vineri seara, că va creşte tarifele pentru aeronavele importate din Uniunea Europeană la 15%, de la 10%.

US Trade Representative a explicat că este deschis să ajungă la o e negociere cu UE pe această temă.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
taxă,
aeronavă,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici