Guvernul prelungeşte termenul în care comisiile locale decid ce terenuri pot fi retrocedate

Termenul în care comisiile locale ar fi trebuit deja să centralizeze situaţia terenurilor agricole şi forestiere, pentru a stabili dacă pot fi retrocedate, a fost prelungit de Guvern cu încă 180 de zile, procesul de inventariere nefiind finalizat.

781 afișări
Imaginea articolului Guvernul prelungeşte termenul în care comisiile locale decid ce terenuri pot fi retrocedate

Guvernul prelungeşte termenul în care comisiile locale decid ce terenuri pot fi retrocedate (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

Prin noua Lege privind restituirea imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, intrată în vigoare în luna mai a acestui an, Guvernul a decis ca la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale să fie constituite comisii locale pentru inventarierea terenurilor. Comisiile trebuiau înfiinţate în maximum o lună de la aplicarea noii legi, iar inventarierea trebuia încheiată în cel mult 180 zile de la data constituirii.

Procesul de inventariere nu a fost însă încheiat, iar Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, să extindă termenul cu încă 180 zile, calculat din 24 decembrie 2013.

Prin aceeaşi ordonanţă s-a decis ca termenul până la care Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară trebuie să realizeze, pentru fiecare judeţ, situaţia comparativă a cererilor şi disponibilului de teren să nu mai fie 1 martie 2014, ci 1 septembrie 2014, iar lista acestor terenuri să nu mai fie publicată pe site-ul Agenţiei Domeniilor Statului până la 1 iulie 2014, ci până la 1 ianuarie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici