Guvernul va prezenta marţi în Parlament proiectul privind programarea fondurilor europene 2014-2020

Guvernul va prezenta marţi în Parlament proiectul privind programarea fondurilor europene pentru 2014-2020, în care a urmărit să simplifice modalităţile de accesare a fondurilor şi să dirijeze banii în special pentru reindustrializarea României,potrivit ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini.

266 afișări
Imaginea articolului Guvernul va prezenta marţi în Parlament proiectul privind programarea fondurilor europene 2014-2020

Guvernul va prezenta marţi în Parlament proiectul privind programarea fondurilor europene 2014-2020

"O preocupare importantă pentru noi (Guvernul - n.r.) este pregătirea programării fondurilor europene pentru perioada 2014-2020. Marţi vom prezenta în Parlament acordul pe care Guvernul îl are pregătit pentru a-l trimite la UE. Aici am încercat să modificăm două aspecte: să simplificăm toate modalităţile de accesare, de la ghiduri de aplicare până la plată pentru o absorbţie mai bună. Am crescut de la 7% la 23%, dar suntem departe de absorbţia fondurilor pentru perioada care trece. (...) De asemenea, dorim să dirijăm fondurile spre reindustrializarea României, este unul dintre obiectivele Guvernului", a declarat joi ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, într-o conferinţă.

Totodată, în ceea ce priveşte activitatea IMM-urilor şi capacitatea lor de finanţare, ministrul a menţionat că a programat o întâlnire la Banca Naţională a României în luna noiembrie cu mediul bancar, IMM-urile, guvernatorul BNR, având promisiunea de participare şi din partea premierului Victor Ponta.

"La întâlnire vrem să stabilim pentru 2014 ce posibilităţi şi alternative de creditare avem pentru IMM-uri şi care vor fi condiţiile de operare în 2014", a spus Grapini.

Ea a precizat că există încă un mare deficit de informare al operatorilor economici şi trebuie găsită soluţia pentru o informare rapidă.

"Am constatat în teritoriu că sunt reglementări legislative care nu se cunosc. Dau un singur exemplu, reglementarea pe care am scos-o anul acesta privind companiile care nu şi-au primit banii de la fondurile europene la 90 de zile, acestea nu mai plătesc restanţele pe care le au la buget până când nu îşi vor primi banii din fondurile europene, ei bine nu se cunoaşte reglementarea în teritoriu", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici