Hercesa a vândut un teren de 13.000 mp de lângă Pasajul Basarab unui grup de investitori români

Compania spaniol Hercesa a vândut unui vehicul de investiţii controlat de oameni de afaceri români un teren de 13.000 de metri pătraţi amplasat în zona Pasajului Basarab, vizavi de Carrefour Orhideea, unde intenţiona să dezvolte un complex de locuinţe.

628 afișări
Imaginea articolului Hercesa a vândut un teren de 13.000 mp de lângă Pasajul Basarab unui grup de investitori români

Hercesa a vândut un teren de 13.000 mp de lângă Pasajul Basarab unui grup de investitori români (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Am semnat astăzi (miercuri, n.r.) tranzacţia prin care am vândut terenul din Orhideelor", a declarat pentru MEDIAFAX Mauricio Mesa Gomez, country manager Hercesa.

Vehiculul cumpărător este deţinut de compania de dezvoltare imobiliară Primavera Development, cotrolată de familia Tănăsoiu şi de firma Forte Partners, controlată de Dinu Fulga şi Daniela Marchievici. Tranzacţia a fost intermediată de firma Crosspoint Investment Banking & Real Estate.

Cele două părţi nu au făcut publică valoarea tranzacţiei, dar potrivit calculelor MEDIAFAX, aceasta se ridică la circa 5,5 milioane de euro.

Terenul, de 12.700 metri pătraţi, este situat în zona de vest a Capitalei, în proximitatea centrului comercial Carrefour Orhideea (cu deschidere la bulevardul Orhideelor). Pe teren urmează să fie dezvoltat un proiect care va cuprinde spaţii de retail şi birouri. Negocierile pentru vânzarea terenului au început în luna noiembrie 2013.

"Tranzacţia este semnificativă din două puncte de vedere, în viziunea noastră: pe de o parte, marchează un reper pentru tranzacţiile şi viitoarele dezvoltări în această zona din Bucureşti, iar pe de altă parte, pentru Hercesa reprezintă o sursă de consolidare a celorlalte investiţii imobiliare pe care le derulează în acest moment", a adăugat Mesa Gomez.

Hercesa dezvoltă în România complexul Vivenda din Titan, unde a construit trei blocuri, cu 420 de apartamente şi este proprietarul hotelului Cişmigiu din centrul Bucureştiului.

"Am plasat această investiţie într-un moment în care piaţa imobiliară dă semne de redresare, iar zona are un mare potenţial, încă insuficient exploatat. Este o zona în care nu s-a investit încă major şi privim ca o mare oportunitate dezvoltarea de proiecte în această zonă", a declarat Daniel Tănăsoiu, proprietarul Primavera Development.

Primavera Development a dezvoltat mai multe proiecte de birouri în Bucureşti pe care le-a vândut ulterior.

Crosspoint Investment Banking & Real Estate a fost desemnat consultant în cadrul acestei tranzacţii oferind servicii de consultanţă imobiliară şi consiliere privind structurarea financiară a tranzacţiei.

"După o perioadă în care piaţa tranzacţiilor cu terenuri a stagnat semnificativ şi după semnalele pozitive din ultima perioadă, acesta este unul dintre deal-urile care transmit semnale de încurajare în piaţă. Este una dintre cele mai mari achiziţii de terenuri încheiate în ultimii doi ani în Bucureşti. Anul acesta am observat un interes crescut din partea mai multor investitori în a achiziţiona terenuri. Din punctul de vedere al ofertelor existente în piaţă, 2014 a fost un an bun pentru acei investitori care şi-au pregătit încă de acum infrastructura pentru următoarele dezvoltări", apreciază Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici