HP a redevenit cel mai mare producător de PC-uri la nivel mondial, devansând Lenovo

Hewlett Packard (HP) a redevenit în trimestrul al patrulea cel mai mare producător mondial de PC-uri, devansând Lenovo Group, dar a sacrificat probabil marja de profit pentru a câştiga cotă de piaţă, potrivit companiei de analiză a pieţei Gartner.

472 afișări
Imaginea articolului HP a redevenit cel mai mare producător de PC-uri la nivel mondial, devansând Lenovo

HP a redevenit cel mai mare producător de PC-uri la nivel mondial, devansând Lenovo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lenovo a avut în ultimul trimestru al anului trecut o creştere a vânzărilor de 8,2%, cea mai rapidă în rândul principalilor cinci producători de computere, dar a fost devansată de HP datorită dominaţiei acestei companii pe segmentul PC-urilor profesionale, relatează Bloomberg.

Hewlett-Packard a livrat în trimestrul trecut 16,2% din PC-urile vândute la nivel mondial, comparativ cu 15,5% în urmă cu un an.

Livrările de PC-uri au scăzut la nivel global cu 4,9% în trimestrul al patrulea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 90,4 milioane de unităţi, din cauza interesului mai mare al cumpărătorilor pentru tablete.

Cota Lenovo pe piaţa PC-urilor a crescut trimestrul trecut la 15,5%, de la 13,6% în urmă cu un an. Compania cu sediul în Beijing preluase poziţia de lider al pieţei computerelor personale în trimestrul al treilea al anului trecut, după şase ani de dominaţie de către HP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici