Ialomiţianu: Rectificarea bugetară va viza bani pentru investiţii şi plata arieratelor din sănătate

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, luni, că principalele obiective ale rectificării bugetare care se va face în perioada următoare sunt bani pentru investiţii, pentru crearea de locuri de muncă şi plata arieratelor din sănătate.

397 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Rectificarea bugetară va viza bani pentru investiţii şi plata arieratelor din sănătate

Ialomiţianu: Rectificarea bugetară va viza bani pentru investiţii şi plata arieratelor din sănătate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Principalele obiective ale rectificării sunt bani pentru investiţii, pentru crearea de locuri de muncă şi să plătim arieratele din sănătate. Acestea sunt obiectivele care vor fi cuprinse în rectificarea care va avea loc în perioada următoare", a precizat Ialomiţianu, înaintea şedinţei BPN al PDL.

Întrebat dacă salariile vor creşte, Ialomiţianu nu a răspuns.

Guvernul va opera prima rectificare bugetară din acest an la începutul lunii august, prioritară fiind alocarea de resurse financiare suplimentare pentru programele de investiţii, în special cele derulate de Ministerul Transporturilor, a declarat, vineri, la Cernavodă, premierul Emil Boc.

Continuarea reformei în sistemul sanitar, reducerea arieratelor statului, creşterea investiţiilor, inclusiv prin absorbţia fondurilor europene şi restructurarea şi vânzarea companiilor de stat, reprezintă direcţii prioritare pe care România ar trebui să acţioneze, a declarat, luni, şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după întâlnirea cu delegaţia comună a FMI, CE şi BM, că Guvernul nu se poate "gândi în mod serios" la mărirea bugetului pentru sănătate până când nu vor fi puse sub control cheltuielile din acest domeniu, deşi în prezent este subfinanţat.

O altă provocare o reprezintă în continuare eliminarea arieratelor.

"Autorităţile au eliminat aproape total arieratele bugetului de sat şi locale şi au realizat o inventariere. Acest exerciţiu a arătat că numai la întreprinderile de stat nivelul arieratelor însumează peste 20 miliarde lei. Aceste facturi neplătite reprezintă o frână majoră în calea creşterii", a adăugat Franks.

Franks a mai declarat că Guvernul consideră că există spaţiu fiscal pentru creşterea salariilor din sectorul public, dar o majorare ar trebui operată numai după o nouă reducere a numărului angajaţilor bugetari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici