În România ar putea intra încă un constructor de automobile

România are potenţial, din toate de punctele de vedere, pentru a atrage încă un producător de automobile, al treilea, şi chiar sunt perspective şi semnale în acest sens, a declarat marţi pentru MEDIAFAX preşedintele ACAROM, Constantin Stroe.

20 afișări
Imaginea articolului În România ar putea intra încă un constructor de automobile

În România ar putea intra încă un constructor de automobile (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"Intrarea pe piaţă a unui nou constructor nu va afecta poziţia Dacia, exemplu fiind prezenţa Ford, care, din contră, stimulează industria auto locală", a afirmat Stroe la conferinţa "Mediafax Talks about Auto Industry", aflată la cea de-a III-a ediţie.

El nu a dat detalii.

Stroe este preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi vicepreşedinte la Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile şi la Automobile Dacia.

În România sunt prezenţi doi producători auto, respectiv companiile Automobile Dacia, controlată de grupul francez Renault, şi Ford România, deţinută de constructorul american Ford, cu o unitate de producţie la Craiova.

Mercedes-Benz a luat în calcul, în 2008, construcţia unei fabrici de automobile în România, însă a preferat să investească în Ungaria. Tot atunci PSA Peugeot Citroen şi Mitsubishi au analizat varianta deschiderii unei uzine de motoare, respectiv a unei unităţi de producţie a componentelor auto, însă aceste planuri nu s-au concretizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici