În Sicilia se produce un vin născut din lava vulcanului Etna. Cum au creat tinerii antreprenori locali un concept nou

  • Sicilia este una dintre cele mai mari insule din Marea Mediterană, învăluită mereu în misterul legendelor.
  • Localnicii au învăţat să trăiască cu furia imprevizibilă a vulcanului Etna, dar şi să exploateze bogăţia adusă de acesta din inima planetei.
  • Planeta este de alftel şi numele unei faimoase podgorii din Sicilia, care ne oferă câteva vinuri speciale, cu gust de vulcan.
477 afișări
Imaginea articolului În Sicilia se produce un vin născut din lava vulcanului Etna. Cum au creat tinerii antreprenori locali un concept nou

Sursa foto: profimedia

Povestea a început în anii 80, în Sambuca di Sicilia, unde Alessio, Francesca şi Santi au decis să pună bazele unei podgorii cu renume. Planeta s-a născut pe propietatea familiei cu acelaşi nume, prezentă în istoria Siciliei încă din secolul al XVII - lea.
 
Tinerii viticultori au reuşit să exploateze solul muntelui Etna, bogat în minerale şi au plantat vii pe terase înalte cu nisip vulcanic la o mare înălţime. Aşa s-a născut Etna Rosso şi Etna Bianco.

Patricia Tóth, producător de vin: Strugurii provin din două vii diferite situate pe partea nordică a muntelui Etna, între 500 şi 600 de metri deasupra mării. Terasele au un sol foarte nisipos şi recolta se face în a treia săptămână din octombrie, după care începre procesul de realizare a vinului.
 
În ultimii 20 de ani, Planeta a reuşit să creeze şi vinuri cu o istorie milenară, precum Mamertino. Secretul este combinaţia între două soiuri de struguri care cresc doar în preajma vulcanului Etna.

Alessio Planeta: Acest vin are rădăcini foarte vechi. Iulius Cezar vorbea despre Mamertino când cucerise Hispania şi Galia. Bea vinuri Falerno şi Mamertino.
 
Rezultatul este un vin cu o aromă de iarbă, cireşe dulci, cocos şi cu personalitatea şi prospeţimea specifică specifică Nero d'Avola. Nocera este o varietate care se găseşte doar în această parte a Siciliei şi sunt foarte puţini producători de Mamertino.
 
Locuitorii Siciliei produceau vin cu 2 mii de ani înainte de Hristos. Căldura Muntelui Etna a creat 40 de soiuri diferite de struguri. Unele vii au fost plantate şi la 1300 de metri deasupra mării, ca să producă un sortiment milenar cum este Nero D´Avola, simbolul vinurilor din Sicilia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici